Jdi na obsah Jdi na menu
 


Irský pub James Joyce byl zvolen jedním z 10 nejlepších na světě

Irská hospůdka James Joyce na Starém Městě byla v průzkumu předního irského deníku Irish Times zvolena jednou z 10 nejlepších na světě. V anketě, která měla za úkol určit nejlepší irské puby mimo území Irska, hlasovalo 1500 lidí ve 41 zemích.

Redakce deníku vyzvala své irské čtenáře žijící ve všech koutech světa k tomu, aby napsali zhruba 500 slov o tom, proč je zrovna jejich oblíbený irský podnik ten nejlepší. Během měsíce pak obdrželi 1500 nominací a právě James Joyce byl členy poroty zvolen jedním z 10 nejlepších na světě. „Máme obrovskou radost z toho, že naše malá hospůdka obdržela tak významné ocenění,“ komentoval výsledky majitel Frank Haughton.

 

james_joyce_pr1.jpg

 

James Joyce - nejstarší irský pub v Praze - byl vybrán mezi ty nejlepší a přidal se tak k podobným podnikům například z Londýna, Melbourne nebo New Yorku. Chválu sklidila především za přátelskou obsluhu, pohodovou irskou atmosféru a rozmanité menu, které je vytvářeno ve dvou oddělených kuchyních. Jedna část jídelního lístku je tradiční irská – označována za velice autentickou, ta druhá se pak specializuje na typická asijská jídla. V letech 1993 – 2000 byl James Joyce navštěvován především cizinci a turisty, nyní je však zhruba 70% klientely české. Hospůdka se tak stala oblíbeným místem, kde hosté nejsou jen zákazníci, ale stávají se součástí jakési širší „rodiny“.

Celá akce vyvrcholí na konci tohoto měsíce, do kdy členové hodnotící komise navštíví všechny podniky, které se dostaly do TOP 10 a následně pak vyhlásí absolutního vítěze.

Více informací a kompletní menu najdete na: www.jamesjoyceprague.cz, https://www.facebook.com/praguejamesjoyce?fref=ts.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×