Jdi na obsah Jdi na menu
 


HRAVÁ ENCYKLOPEDIE JIŘÍHO ZÁČKA BAVÍ I UČÍ

encyklopedie_zacek.jpgJiří Žáček patří k nejuznávanějším českým autorům literatury pro děti.  Jeho hravá říkadla provázejí děti prakticky od narození a svým způsobem formují jejich život. V nakladatelství Albatros právě vychází Žáčkova Encyklopedie pro děti 21. století, nepostradatelná pomůcka pro všechny zvídavé děti, které se rády baví.

Jiří Žáček je nejčtenějším českým básníkem a autorem dětských knih a písňových textů. Po světě už běhá více než 1,5 milionu výtisků jeho knih, a také proto se právem řadí mezi nejzázračnější talenty, které se kdy objevily v české poezii. Za svou tvorbu získal řadu významných ocenění; letos výroční cenu Zlatá stuha za celoživotní dílo.

Nová, zcela jedinečná encyklopedie na českém trhu od Jiřího Žáčka obsahuje na 800 hesel, s nimiž se dítě setkává od svého narození, přes pojmy z oblasti zeměpisu, biologie či techniky až po výrazy abstraktní. Srozumitelná hesla, poezie i legrace – to jsou hlavní klady Encyklopedie pro děti 21. století. Žáček původním povoláním inženýr se spojil s Žáčkem básníkem, proto se v této encyklopedii snoubí výstižnost a přesnost s poezií a vtipem. Všechna hesla jsou seřazena abecedně, protože jedním z cílů této knihy je naučit formou zábavy a hry děti abecedu. V dnešním světě obrovského množství informací není důležité všechno znát, ale umět rychle hledat a orientovat se v dostupných materiálech. Právě to se děti mohou učit i díky této knize.

 

NakladatelstvÍ ALBATROS je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů. V portfoliu nakladatelství najdete leporela, poezii, pohádky, knížky pro začínající čtenáře, literaturu populárně-naučnou a vzdělávací i fantasy, detektivní příběhy a komiksy. 

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×