Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledání příštího Harryho Pottera skončilo – Percy Jackson: Bitva o labyrint je třetí nejčtenější knihou na světě!

16. 3. 2011

Na pulty knihkupců dnes přichází kniha Nakladatelství Fragment – Percy Jackson: Bitva o labyrint. Čtvrtý díl celosvětově úspěšné fantasy série Percy Jackson je po Harrym Potterovi a Twilight sáze třetí nejčtenější knihou na světě. Prodáno bylo jen v USA více než 15,5 milionu výtisků! První díl ságy byl převeden na plátna kin v únoru roku 2010.

 
Pokud jste fanouškem starověké mytologie, akčního dobrodružství a pátrání, příběhy Percyho Jacksona jsou perfektním čtením právě pro vás. A to bez ohledu na váš věk. Bitva o labyrint je čtvrtým dílem v této sérii, ale lze ho číst i samostatně.
 
Rick Riordan zde propojil řeckou mytologii se strastmi současného dětství. Čerpá zde ze svých zážitků při výuce řecké mytologie a také ze zkušeností s výukou dětí se speciálními potřebami.
 
Hlavním hrdinou série je dvanáctiletý teenager Percy Jackson žijící v současnosti v New Yorku. Zpočátku neví nic o svém osudu. Nevěří magickým příhodám, které se kolem něj dějí, než zjistí, že je součástí dvou světů – dnešního moderního a mytologického. Jeho otcem je řecký bůh Poseidon.
 
V současném světě se mu moc nedaří, vyhodili ho už ze sedmi škol, a navíc u něj diagnostikovali dyslexii a hyperaktivitu s poruchou pozornosti. V mytologickém světě se ale postupně stává hrdinou…
 
V dalším pokračování nastupuje Percy do nové školy a to poslední, o co by před prázdninami stál, je malér ve škole, do které ještě ani nenastoupil. Jenže na úvodní exkurzi vítá nováčky podivný tým roztleskávaček, které polokrevným rozhodně nefandí! Percymu se blíží 15. narozeniny a svět kolem něj je čím dál nebezpečnější.
 
Tábor polokrevných také už není, co býval. Luke s Kronovou armádou hledá cestu za jeho hranice. A tak na Percyho a jeho přátele čeká další letní výprava, tentokrát do prastarého Daidalova labyrintu. Důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat šílenství a zahubit. Čekají v něm krvežíznivé nestvůry i staří známí, překvapení, hádanky, bitvy na život a na smrt. A čas běží – schyluje se k nelítostné válce mezi olympskými bohy a temnými silami vládce Titánů…
 
bez-nazvu-1.jpgAnotace:
 
Jmenuji se Percy Jackson…
Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější.
 
Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi?
 
Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…
 
 
 
145x210 mm, váz., 384 str., 399 Kč
Pro čtenáře od 11 let
 
4. díl navazuje na předcházející tituly:
 

bez-nazvu-2.jpg

 
Pokračování se dočkají i fanoušci trilogie Křišťály moci nové fantasy série mladé české autorky Michaely Burdové.
 
Její spisovatelské kvality již prověřila velice úspěšná fantasy série Poselství jednorožců. Za třetí díl Poselství jednorožců: Záchrana Lilandgarie získala dokonce třetí místo v ceně dětí SUK o nejoblíbenější a nejčtenější knihu roku 2009.
 
Příběh Křišťálů moci se odehrává v mytické zemi Mianthilii, ve které svádějí síly dobra a zla boj o sedm křišťálů moci, které mohou svému držiteli zaručit neomezenou vládu nad celou říší. Všechny křišťály stvořilo před dávnými časy sedm elfů a každý do toho svého vložil část své moci. Jeden z nich, Isgraël, se však rozhodl získat všechny křišťály pro sebe a podmanit si celou Mianthilii.
 
V cestě za naprostým ovládnutím Mianthilie stojí Isgraëlovi a jeho armádě Temných elfů pouze dívka Neilin, která jako jediná má být podle proroctví schopna Temného pána Isgraëla zastavit.
 
Druhý díl se objeví na pultech knihkupců již 11. března 2011!
 
bez-nazvu-3.jpgAnotace:
 
Neilin odhalila Arwinovo tajemství. Už mu nedokáže důvěřovat ani odpustit… nebo snad ano?
 
V utajovaném městě Bílých elfů Än-Ielwil, o kterém se vyprávějí pouze legendy, Neilin konečně nachází klid. Noví přátelé ji doprovázejí za prvním Křišťálem moci, ale nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Neilin čeká setkání se Smrtí.
 
Na Smaragdittu teče krev. Král Edrian se rozhodl získat své město zpět, ale Isgraëlova armáda nestvůr je strašlivá. Pomohou elfové svým dávným lidským přátelům? Poslední naděje leží v rukou Terien a bájných gryfů.
 
Isgraël zatím odhaluje svou nejničivější zbraň. Neilin se musí postavit hrozbě, která dávno neměla existovat. Odhalení, které ji ale nakonec čeká, bude šokující. bez-nazvu-4.jpg
 
152x228 mm, váz., 296 str., 279 Kč
Pro čtenáře od 11 let
 
 
Druhý díl navazuje na předchozí titul Křišťály moci: Zrada temného elfa
 
O nakladatelství Fragment
 
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2 000 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 19 mil. kusů výtisků. V roce 2010 Nakladatelství Fragment vydalo 221 knižních novinek a podobně tomu bude i v letošním roce. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2010 bylo uskutečněno celkem 400 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2010 představil stále rostoucí slovenský Fragment 139 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×