Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finále soutěže Tancuj! Možné je všechno ovládl talent a nadšení nadějných tanečních týmů

4. 7. 2015

Talentová soutěž Tancuj! Možné je všechno, vyvrcholila úterním celorepublikovým finále v Divadle Komedie, kterého se zúčastnilo osm týmů základních škol, různých věkových složení. Každé z uskupení zatančilo dvě choreografie - jednu na Barbie song Možné je všechno, kterou pro značku Barbie nazpívala zpěvačka Markéta Konvičková a druhou na libovolnou skladbu. Hojná účast fanoušků z řad rodinných příslušníků a spolužáků zajistila v sále perfektní atmosféru a každému týmu se dostalo hlasitého potlesku. Všichni účastníci soutěže si na konci odpoledne odnesli hodnotné ceny od společnosti Mattel, ale i skvělý zážitek z příjemné stráveného dne.

 

tancuj-_1.jpg

 

Během odpoledne se postupně představilo všech osm týmů ze základních škol z celé ČR, a každý z nich předvedl dvě pečlivě nacvičené choreografie. Jednu na Barbie song Možné je všechno a druhou na libovolnou skladbu. Během show zatančila také skupina NG Dance Crew a zazpívala Markéta Konvičková, která byla jednou z hodnotících porotkyň. Právě porota vybrala vítězný tým, avšak musela vzít v úvahu mnoho faktorů. Nápad, výraz, snaha i přesnost spolu s přihlédnutím k délce fungovaní skupiny nakonec rozhodly o vítězi. Každý z týmů nechal na podiu všechno, a porota tak měla velice těžký úkol s výběrem vítěze: „Vidět jsme mohli velmi vtipné i akrobatické kousky. Všechny týmy ale ze sebe vydaly to nejlepší a převedly tak, jaké talenty se skrývají na českých a moravských základních školách,“ uvedla brand manažerka společnosti Mattel, Eva Rybová. 

Po každém vystoupení moderátor vyzpovídal patronky jednotlivých týmů, které hrdě přiznaly, že tanečníci se často na choreografii podíleli sami. Týmy se skládaly z žákyň (a jednoho žáka) základních škol, které ve svém volném čase, v rámci zájmových kroužků či během hodin tělesné výchovy připravily tyto představení. Projekt Tancuj! Možné je všechno, tak podpořil pohyb dětí v jejich volném čase a zároveň poskytl mnoho prostoru pro jejich kreativitu i práci v týmu. Cílem této akce, která vznikla ve spolupráci značky Barbie společnosti Mattel a Školního informačního kanálu, je podporovat žáky v seberealizaci a snaze rozvíjet svůj talent. Posláním Barbie celosvětově je plnit dětské sny a z toho důvodu loni Mattel umožnil několika dívkám natočit vlastní profesionální videoklip. Zároveň se letos výhercům soutěže pokusil ukázat, že jen díky jejich přičinění dokážou pro celou svoji školu získat koncert takové hvězdy, jako je Markéta Konvičková, která také český Barbie song nazpívala.

 

tancuj-_2.jpg

 

Soutěž se setkala s pozitivními ohlasy i ze strany trenérek jednotlivých tanečních týmů, které ocenily především posílení spolupráce a respektu mezi jednotlivými členy týmu. Lenka Šimková, trenérka ze Základní školy Vsetín poděkovala organizátorům za nápad uskutečnit takovou soutěž: „Tanečnice, ačkoli si choreografie vymýšlely zcela samy, se dost snažily respektovat a vyjádřit i změnu rytmu, nejen takt a snažily se propracovat i techniku. Od té doby, co se o soutěži dozvěděli tak všichni (včetně tanečníka, který je v příběhu zpočátku nemotorný) 2x týdně ráno vstávali na sedmou hodinu, aby mohli co nejvíce společně trénovat. Tento typ soutěže je úžasným nápadem! U nás i díky přípravě na soutěž proběhlo dosti výrazně stmelení kolektivu a posílení vzájemného respektu členů tanečního týmu.“

Velkou motivací k podání nejlepších výkonů byl také víkendový taneční workshop s týmem profesionálů z jihočeské skupiny NG Dance Crew, vedené Danielou Kupčákovou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×