Jdi na obsah Jdi na menu
 


Euromedia Goup na jubilejním 20. knižním veletrhu Svět knihy

23. 5. 2014

Po dvacáté se v Praze konal knižní veletrh Svět knihy, který představil díla 409 vystavovatelů z 26 zemí a regionů Evropy, Ameriky, Asie i Středního východu a přilákal tisíce návštěvníků. Čestným hostem bylo Maďarsko, členem jeho mnohačetné delegace spisovatelů, bohemistů a nakladatelů byl jeden z nejznámějších maďarských spisovatelů současnosti Péter Esterházy.

Během čtyř dnů veletrh nabídnul 500 literárních pořadů, autorských setkání, autogramiád a debat, kde se vystřídalo 700 účinkujících. K těm, kteří se těšili největšímu zájmu návštěvníků, patřila režisérka a scenáristka Marie Poledňáková a švédský autor thrillerů Anders de la Motte. Oba autoři přilákali na své sobotní besedy stovky diváků (kapacita Velkého sálu ve Střední hale je 250 míst k sezení), z nichž mnozí si posléze vystáli více než hodinovou frontu na autogram.
Besedami zaujal také historik Petr Zídek, jenž návštěvníkům představil tituly Češi v srdci temnoty (Universum) a Osobnosti Lidových novin (Universum). Na besedě věnované osobnostem, které vytvářeli nejstarší český deník (1893 – 1989), se sešel rekordní počet účinkujících (9), včetně dramatika a spisovatele Petra Uhdeho a spisovatele a novináře Viktora Šlajchrta.
Euromedia Group připravila pro návštěvníky stánku 670 titulů včetně nabídky slev a novinek z katalogu. Zaznamenala 4500 prodaných výtisků, což je o 1409 více než v loňském roce.
Hitem na stánku EMG se stala novinka Fredericka Forsytha Seznam smrti (Knižní klub), druhým nejlépe prodávaným autorem byl Anders de la Motte se svou trilogií thrillerů Game, Buzz a Bubble.
Na veletrhu byla udělena řada cen, Euromedia Group bodovala hned dvakrát při vyhlašování vítězů ceny Slovník roku, o nichž rozhoduje Jednota tlumočníku a překladatelů. Cenu za výkladový slovník získala Kniha filozofie (Universum) a cenu za encyklopedické dílo Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (Knižní klub).
 

img_5858.jpg

Historik Petr Zídek (vpravo), autor knihy Češi v srci temnoty (Universum), s herci Lukášem Hejlíkem a Věrou Hollou, kteří doprovázeli svou četbou všechny besedy autorů EMG

img_5986.jpg

V soutěži Slovník roku v kategorii encyklopedické dílo obdrželi ocenění autorská dvojice Petr David - Vladimír Soukup a odpovědná redaktorka Petra Diestlerová za Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (Knižní klub)

img_6033.jpg

Ondřeje Suchého, autora knihy Neznámá známá Hana Vítová (Ikar), přišel na jeho autogramiádu pozdravit skladatel Jaroslav Uhlíř

img_6297.jpg

Charismatický švédský autor thrillerů Anders de la Motte přilákal davy příznivců, které zaplnily levé křídlo Průmyslového paláce na více než hodinu

img_6674.jpg

Marie Poledňáková: S kým mě bavil svět (Knižní klub)

img_6841.jpg

Na autogramiádu ke knize Osobnosti Lidových novin (Universum) si přišel pro autogramy zúčastněných Václav Pačes, bývalý předseda Akademie věd ČR (vlevo)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×