Jdi na obsah Jdi na menu
 


DO KNIHKUPECTVÍ SE CHYSTÁ ZÁSILKA Z KNIHOZEMĚ – VÝBĚR NEJKRÁSNĚJŠÍCH DĚTSKÝCH KNIH

1.jpg

Knižní trh v České republice vyprodukuje ročně více než dva tisíce nových dětských knih. Zorientovat se v široké nabídce a vybrat kvalitní knihu pro své dítě je pro většinu rodičů velmi obtížné. Právě proto nyní přichází největší hráč na poli dětské literatury, společnost Albatros Media, s akcí Zásilka z Knihozemě, „dětskou“ obdobou akce Velký knižní čtvrtek. Zásilka z Knihozemě přistane v knihkupectvích ve čtvrtek 24. května v podobě pestrého výběru nejzajímavějších knižních novinek pro děti a mládež. Nebudou mezi nimi chybět oblíbení autoři jako J. K. Rowlingová, Jo Nesbø, Neil Gaiman nebo autorka bestsellerové série o Aničce, Ivana Peroutková.

V úplně první Zásilce z Knihozemě se představí dvanáct nových knih z pěti nakladatelství – Albatros, Fragment, Kniha Zlín, Cpress a Edika. Zásilka z Knihozemě vznikla primárně s cílem usnadnit rodičům, prarodičům a dětem výběr dětských knih. Dali jsme dohromady to nejlepší z edičních plánů našich nakladatelství a vybrali tituly, které mají potenciál oslovit celé spektrum dětských čtenářů,“ říká Josef Žák, obchodní a marketingový ředitel Albatros Media.

Ve výběru budou zastoupeny knihy pro děti od 3 do 15 let, pro kluky i holky. Na své si přijdou čtenáři, kteří mají rádi komiks, obrázkové knihy, dobrodružství či fantasy.  Všechny knihy vychází ve stejný den – 24. května.

Na zásilku z Knihozemě se mohou těšit také děti ze všech dětských domovů v České republice a vybrané neziskové organizace. Albatros Media každé věnuje a zašle jednu sadu knih zařazených do akce.

Zásilka z Knihozemě není izolovanou akcí, naopak je začátkem širšího a dlouhodobého projektu Knihozem. Dětem se Knihozem představuje jako pestrý a trochu tajemný fantazijní svět, říše, kde vznikají dětské příběhy. Rodičům, prarodičům nebo učitelům, pak bude sloužit jako platforma celoroční komunikace i vzájemné interakce. Na webu Knihozemě i na jeho sociálních sítích se v průběhu roku budou moci seznámit s tipy na kvalitními dětskými tituly, náměty na podporu čtenářství, informacemi o akcích apod.

Moderní dětská literatura se prosazuje poměrně těžko. Většina rodičů o ní nemá dostatek povědomí a při výběru knihy pro své děti často volí dílo, které znají ze svého dětství. Může jít i o klasiku, kterou my vnímáme jako nadčasovou, ale dětský čtenář tohle neřeší – když ho nechytí, odloží ji,“ uvádí Josef Žák a dodává: „Knihozem tak spouštíme s vírou, že když se dětem dostane do rukou více zajímavých současných kvalitních knih, probudíme v nich větší zájem o čtení jako takové.

 

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Обзор экспортных поставок из Поднебесной и Кореи

(Plaix, 17. 3. 2022 12:45)

Сегодня довольно тяжело оценить то значение, которое сведено в экономике России такой стране как Китай. И это вовсе неудивительно, учитывая, прежде всего, границу с Китаем, второе, широкие экономические отношения, ведь ни для кого не тайна, что поставка грузов из Китая https://ved-line.ru является очень нужной и доступной услугой. Так, на сегодня российско-китайский товарооборот формируют около сто-сто пятнадцать миллиардов долларов. Поэтому главная цель для российской стороны заключается в том, чтобы наполнить и определенным значением и соответственно, применимыми процессами признанного правительством стран курса, зафиксированного на равенственное, а, первооснова, доверительное сотрудничество.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×