Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se v mládí nenaučíš, ve stáří si tě najde

foto.jpg

Máte pocit, že neumíte hospodařit s penězi? Potřebovali byste poradit se spořením, smlouvami či pojištěním? Nebo byste naopak uvítali osvětu v oblasti zdravého životního stylu? Zapojte se do projektu Gramotnost.cz, který pro veřejnost připravila nezisková organizace AISIS, a to na základě statistik míry zadluženosti, počtu exekucí a nárůstu civilizačních onemocnění. Vzdělávání je zcela zdarma, projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR.
 
Projekt má za sebou již více než 300 seminářů, kterých se ve všech krajích ČR zúčastnilo přes 2000 lidí v produktivním věku. Na svém internetovém portálu www.gramotnost.cz nabízí nyní kvízy, webináře nebo e-learningové programy.
 
Finanční i zdravotní gramotnost tak mohou lidé získávat kdykoliv a kdekoliv, pokud mají přístup k internetu a vůli naučit se to, co ve školách nebylo a dnes jim chybí. „Metodiku pro finanční gramotnost jsme postavili na základě programu Rozumíme penězům, realizovaným již od roku 2005 na základních školách. Zdravotní gramotnost pak vychází z programu Zdravá abeceda, který je několik let rozšířený v mateřských školkách,“ uvedl Martin Ježek, odborný garant projektu pro finanční gramotnost.
 
Mezi tématy finanční gramotnosti naleznete například oblasti spoření a investování, rozumné zadlužování nebo ochranu spotřebitele. Lektoři vám poradí také se smlouvami, právním minimem či hospodařením domácnosti. U zdravotní gramotnosti se dozvíte řadu zajímavých informací týkajících se životního stylu, zdravého pohybu, výživy, zdravého prostředí či zdravotních rizik dnešní populace.
 
Na nejbližší on-line webinář se můžete těšit 14. října. Bližší informace i všechny ostatní webináře naleznete na webových stránkách www.gramotnost.cz.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×