Jdi na obsah Jdi na menu
 


BARBIE TÁHNE NA 60 LET

barbie_battle_large.jpg

Za tři roky oslaví tahle kráska úctyhodných 60let. Za ty roky stačila změnit svoji image už tolikrát, že není jednoduché to spočítat. Pořád ale vypadá tak, že jí to mnoho žen může závidět. A nejenom žen, stala se z ní ikona. A která holčička nemá panenku Barbie, jako by nebyla. Čím si to Barbie zasloužila?

Ráda se obléká, ráda tančí a ráda mění práci. Už byla lékařkou, balerínou, modelkou, ale i kosmonautkou.  Její zvířecí gang čítá asi 40 kusů. Je hrdou majitelkou koček, psů, koně a dokonce i pandy, zebry a mláděte lva.

Za její garderobu by se nemusel stydět nikdo.  Vždyť mezi dvorní návrháře, kteří jí navrhli oblečení, patří např. Armani, Calvin Klein, Versace, Gucci a mnoho dalších zvučných jmen. S přibývajícími roky se mění i její nároky. Nyní Barbie hravě „surfuje“ po netu a každou chvilku někomu zavolá z mobilu. Aby se zavděčila všem, přibylo jí i několik sester afroamerického, hispánského i asijského původu. Hrát si s touto panenkou tak můžou děti z celého světa a různých národností. Tedy až na Saudskou Arábii, kde prodej Barbie zakázali.

O tom že Barbie už není jen křehkou dívkou ve večerní róbě, jejíž jedinou náplní dne je jezdit barbie Chevroletem a česat si vlasy vás přesvědčí nový muzikálový seriál Barbie in Rock´n Royals, který můžete sledovat od 27. 3. 2016 na stanici Minimax.

 

barbie_group_large.jpg

 

Vzorem pro Barbie byla německá panenka Lilli, která byla vyrobená z tvrdého plastu a kromě hezkých šatů měla ještě boty a náušnice. Spolumajitelé firmy Mattel, hlavně pak Ruth Handler však chtěla víc. A tím měla být panenka Barbie, která v té době neměla konkurenci - byla ohebná, souměrná a hlavně krásná. Patent získala už v roce 1958. Výběr jména pro tuto krásku byl jednoduchý. Dostala jméno po dceři Ruth a Elliota Handlerových. Netrvalo dlouho a k vysoké Barbie přibyl i urostlý přítel jménem Ken. Pro inspiraci nešli manželé opět daleko. Ken dostal jméno po jejich synovi.

Zatímco byla panenka velmi chladně přijata na veletrhu hraček (1959), stala se miláčkem veřejnosti. Ti během deseti let, kdy byla Barbie uvedena na trhu, koupili těchto panenek asi za 500 milionů dolarů.

Barbie za téměř 60 let prošla řadou změn, měla několik barev pleti, určovala módu a trendy v líčení či účesech, ale stále zůstala moderní panenkou, se kterou si hrálo již několik generací a hrát ještě bude.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×