Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu

7. 12. 2010

dsc_0015a.jpgAnna Strnadlová, cukrářka z olomouckého hotelu NH Olomouc Congress, zabodovala na světové kulinářské soutěži Expogast – Culinary World Cup 2010. V kategorii „Cold Food Decoration“ získala za svou jemnou a precizní práci zlatou medaili. „Carvingu, tj. vyřezávání z ovoce a zeleniny, se věnuji již sedm let a jsem ráda, že jsem mohla předvést, co umím. Pro svůj projekt jsem využila především zeleninu, a to zejména dýně, kedlubny, ředkve, mrkve, kořen taro, batáty a melouny,“ říká Anna Strnadlová, která své umění reprezentuje za NH Olomouc Congress. Doba potřebná pro přípravu vítězné dekorace byla zhruba 14 dní.

 dsc_0032a.jpg
Carving je v České republice čím dál tím populárnější. Jednotlivé výrobky nacházejí své uplatnění jak na slavnostních tabulích, tak i soukromých akcích. „Umění řezbářů do jídla lze využít i jako praktický dárek např. k narozeninám. Lze netradičně zaujmout jak tvary, tak i nápisy,“ říká Anna Strnadlová. Nejčastěji se k vyřezávání využívají potraviny s tvrdší dužinou, jako je například dýně či meloun. Při vyřezávání se používá speciální nářadí, ať již to jsou dlátka nebo upravené nožíky. „Z ovoce a zeleniny při troše cviku dokáže vyřezat každý např. jednoduchý dsc_0041aa.jpgkvět či list, ale opravdu dobří gastronomičtí řezbáři jsou schopni vytvořit velmi složitou kompozici či jiný velice náročný trojrozměrný objekt,“ upřesňuje Anna Strnadlová a dodává: „Setkat se můžeme například s vyřezávanými nektarinkami, avokádem, papájou či kořenem taro, ale i jablka mohou působit velmi efektně.“
 
Jedním z cílů, které Anna má, je zabodovat na světové kuchařské olympiádě IKA ve vyřezávání za dva roky v Německu.
 
Krátce o Anně Strnadlové:
Dekorativnímu vyřezávání se věnuje od roku 2003, kdy se v rámci výuky seznámila s jedním z nejznámějších propagátorů carvingu v Česku, Luďkem Procházkou. Nejčastěji vyřezává květinové kompozice, které jsou určeny pro různé slavnostní příležitosti – od svateb, narozenin, firemní oslavy až po velké cateringové akce. Ocenění sbírá i na gastronomických festivalech a výstavách v Čechách i zahraničí.
 
- Zlatá medaile - Gastro Hradec 2009 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Bronzová medaile - IKA2008 Olympiáda, Německo - Erfurt
- Zlatá medaile - Souboj mistrů, Melounový festival Praha 2008 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Zlatá medaile - Gastro Hradec 2008
- Zlatá medaile - Carving Cup, Slovakia 2008 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Zlatá medaile - CZECH Carving Cup, Ostrava 2007 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Zlatá medaile - Souboj mistrů, Melounový festival, Praha 2007
- Zlatá medaile - Gastro Hradec 2007
- Zlatá medaile - Carving Cup, Slovakia 2007
- Zlatá medaile - SVĚTOVÁ KUCHAŘSKÁ VÝSTAVA - LUXEMBOURG 2006
 

dsc_0064a.jpg

 
 
 
O NH Hoteles:
NH Hoteles (www.nh-hotels.com) je třetí největší provozovatel tzv. byznys hotelů v Evropě. V současné době řetězec provozuje 398 hotelů s 60 605 lůžky v 25 zemích v Evropě, Americe a Africe. NH Hoteles má v současnosti rozestavěno 39 nových projektů, které nabídnou více než sedm tisíc pokojů.
 
NH Hoteles usiluje o vysokou kvalitu jak v poskytovaných službách, tak i ve vybavení hotelů, u kterých je velmi pozorně promýšlena dekorace s úmyslem potěšit všechny smysly a docílit tak plné spokojenosti hostů. NH Hoteles nabízí nejnovější technologie pro usnadnění jak práce, tak i odpočinku hostů.
Další prioritou řetězce jsou restaurace, které nabízejí prvotřídní kuchyni. Gastronomická hvězda a tvůrčí duch restaurace El Bulli, Ferran Adria, s řetězcem úzce spolupracuje a vytvořil pro něj dokonce nové koncepty „nhube“ a „Fast Good“, které v hotelnictví nemají obdobu a jsou celosvětově jedinečné.
 
NH Hoteles je zodpovědná společnost v turistickém průmyslu. Řetězec nabízí hotelové služby, které vycházejí vstříc jak interním, tak i externím partnerům v podnikání (zaměstnancům, klientům, akcionářům, dodavatelům nebo životnímu prostředí), místním komunitám a budoucím generacím se zaměřením na současné i budoucí potřeby a s maximálním důrazem na detail, efektivnost a udržitelný rozvoj.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úúúžasné

(Jana, 7. 12. 2010 14:55)

Taky bych chtěla mít tak šikovné ručičky jako slečna cukrářka :-)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×