Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 nejpodivnějších nemocí světa

Modrá barva pleti, mrtvolná tvář a odpoutanost od emocí. Kreativita přírody je nekonečná a láme hlavu nejen lékařům. Ti si mnohdy s roztodivnými nemocemi nevědí rady.

Příběh jako z hrůzostrašného filmu. Roztomilou dětskou tvář začínají brázdit vrásky. Zanedlouho se dostaví i stařecké nemoci a smrt. Nemoc označovaná jako progerie je způsobena předčasným a urychleným rozvojem stařeckého vzhledu a nemocí. Dítě má proto stařecký výraz a umírá v mladém věku. Na světě bylo zaznamenáno asi sto padesát případů této nemoci.
Kamennou tvář má na svědomí moebiův syndrom. Způsobuje naprostou odpoutanost lidské tváře od emocí. Lidé postižení tímto syndromem se nemohou smát, mračit a hýbat očima ze strany na stranu. Nekontrolují ani mrkání a mnohdy spí s otevřenýma očima.  Příčinou smutné nemoci, která neumožňuje pohyb obličejových svalů, jsou nerozvinuté nervy ve tváři.
Chladná pleť jako vystřižená z fantasy knih je důsledkem methemoglobinemie. Účinkem toxických látek dochází u lidí postižených touto nemocí k oxidaci hemoglobinu. Krev se překysličí a pleť dostane namodralý nádech. Nemocí trpěla celá rodina v Apalačských horách v USA. Ne nadarmo proto dostala označení „modrá rodina“.
Zvířecí podoba je zase dílem hypertrichóze. Nemoc označovaná jako syndrom vlkodlaka způsobuje nadměrný růst ochlupení na těle, a to včetně obličeje. Vzácnou genetickou poruchou je postiženo v Mexiku sedmnáct členů jedné rodiny.
Úděs vyvolá také onemocnění, při kterém se část lidského těla proměňuje v kost. Člověk, který trpí kostnatěním měkkých tkání, reaguje odlišně na vlastní zranění. Postižené místo tak nezačne obrůstat pojivovou tkání, ale tvrdou kostí.
Boje různých pacientů, jejich snahy o přežití a velké okamžiky jejich zápasu s různými nemocemi mohou diváci sledovat v pravidelném pořadu Městská nemocnice, který vysílá stanice Zone Reality každý všední den vždy od 12:15 a 18:05.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×