Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želvičky se slaninou od Táni - krok za krokem

29. 9. 2010
Suroviny:
500 g mletého masa
6 ks párků
18 plátků anglické slaniny
1 ks vejce
 
Postup:

Nejdřív si připravte suroviny: Na tenké plátky (18 ks) nakrájenou anglickou slaninu, 6 ks dietních párků podle vlastního výběru a půl kila mletého masa, které si sami dochuťte tak, jak máte rádi.

 

Obrazek

 

Z tohoto množství surovin vám vyjdou tři veselé želvičky. Proto masovou směs rozdělte na tři části a vytvarujte do krunýře. Doporučuji pracovat na igelitě nebo potravinářské fólii.

Nejdříve připravíme želvičkám nožičky a to tak, že jeden párek rozpůlíme a každou polovinu podélně rozřízneme. Na oválném konci dvakrát nařízneme, aby po upečení vznikli na nožičce drápky. Každou nožičku zastrčíme do krunýře plochou částí dolů.

Obrazek

 

 

Vezměte druhý párek a překrojte ho napůl. Jedna polovina bude hlava s krkem – tu jen zastrčte zepředu do krunýře – a druhou polovinu okrájejte nožem do špičky a zastrčte do zadní části krunýře, čímž vytvoříte ocásek.

 

Obrazek

 

Želvu máme připravenou a dále budeme dělat vzor pancíře. Přes střed dáme plátek slaniny a proplétáním přidáme další plátky..

 

Obrazek

 

Takto pokračujeme, až propleteme všech 6 plátků na jeden krunýř..
 

Všechny přečnívající konce slaniny příborovým nožem podsouvejte pod krunýř.

 

Obrazek

 

Já jsem brala ještě každou hotovou želvu do dlaně a pěkně jsem jí rukou poupravila..
 

Každou želvičku jsem potřela rozšlehaným vejcem a pekla zakryté alobalem asi půl hodiny na 180°C. Potom jsem sundala alobal a pekla ještě asi 15 minut.

 

Obrazek

 

Po upečení jsem ještě dodělala oči.. jako příloha bramborová kaše, dušená zelenina..
 
 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×