Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věnečky z odpalovaného těsta krok za krokem

8. 11. 2007
Obrazek

Budeme potřebovat:
¼ litru vody
10 dkg tuku Stela
špetku soli
20 dkg polohrubé mouky
5 vajíček

 

¼ litru vody nalijeme do většího hrnce (těsto budeme celé dělat v něm), přidáme 10 dkg tuku – Stela, špetku soli a zahříváme.

Obrazek

Až se nám tuk rozpustí a voda bublá, přisypeme 20 dkg polohrubé mouky a mícháme a mícháme!

Obrazek

Vydržíme dvě minutky a utvoří se nám hladký „knedlík“. Vypneme plamen a necháme vychladnout.

Potom všleháváme 5 kousků vajíček. Pozor! Jestli máme domácí, bývají většinou větší a stačí 4!

Obrazek


Obrazek

Husté těsto dáme do plátěného sáčku a širší zdobičkou na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé kroužky, vždy dvakrát dokola. Nepotíráme vajíčkem, protože budeme dávat polevu. No a můžeme péci. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme 8 minut, těsto krásně naskočí a dopékáme dalších 8 minut na 150 stupňů do zlatava.

Obrazek

 

Obrazek

 

Až nám věnečky vychladnou, zoubkovaným nožem je rozkrojíme a plníme buď krémem, já používám máslový s bešamelem, je na Vašich stránkách (pozn. redakce – krém najdete zde: http://raduzyrecepty.com/clanky/kremy/krem-ala-prochazkova ), nebo kdo má rád i šlehačkou.


Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek


Nahoře potřeme rumovou polevou a každý kousek ozdobíme kyselkavou marmeládou, nejlépe rybízovou.

Obrazek

Obrazek



Přeji hodně úspěchů a nebojte se odpalovaného těsta!!!

Mirka Vitoslavská

 


Paní Mirce děkuji za opravdu podrobný návod a za její snahu posílám malý dáreček!!!

Radůza


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Marťa

(Radůza, 9. 5. 2008 10:01)

Dobrý den. Co se týká mouky, do věnečků patří vždy hladká!! Co se týká polevy, já používám na věnečky klasický fondán. Je potřeba nechat nejdříve polevu zaschnout. Teprve pak do lednice. Zkuste dojít do nějaké cukrárny a poproste je jestli vám fondán prodají. Zahřívá se za stálého míchání, může se rozředit trochou vody pokud je hustý ale pozor, nesmíte ho přehřát!! Poznáte to tak že do zahřívaného fondánu dáte prst a nesmí vás to pálit!!!

poleva

(marťa, 7. 5. 2008 8:55)

Dobrý den, mám dotaz.Věnečky peču už několik let a mám několik receptů, které postupně zkouším.Te´d momentálně jsem se dopracovala až k hladké mouce.Zdá se mi, že jsou z ní věnečky nejhezčí.Ale to není podstatné.Chci se zeptat na jednu věc:moji chlapi(manžel a synové) mi neodpustí na věnečkách polevu.Dělám klasický citronový "led".Jenomže věnečky vždycky do rána zvlhnou a jakoby natahnou.Je nějaká finta, aby poleva pěkně zaschla?Třeba dělám tu polevu špatně.Děkuji předem za radu.M.

Celý postup nafocený - to je skvělé!!!!

(halina, 28. 2. 2008 23:57)

Věnečky dělávám, někdy se fakt nepovedou - těsto je uvnitř sýrové a věnečky skoro spálené, když snížím teplotu po 10min., věnečky spadnou. Tento recept určitě vyzkouším. Díky, chci se to konečně naučit.

RE: Marie

(Radůza, 2. 2. 2008 15:18)

Dobrý den, co se těsta týká, jak se to vezme. Když se uvaří musí být tuhé, udělat jakoby kouli. No a až přidáte vejce, mělo by být hustotou krému. Rozhodně ale nesmí téct z vařečky!!!! Držím pěsti ať se vám povedou. Radůza

venecky

(marie, 2. 2. 2008 13:09)

Chci dělat věnečky ,jednou jsem je dělala a nepovedli se v tomto receptu je, že má být těsto tuhé jinde že má téc z vařečky, co doporučujete. Děkuji marie

RE:DJirina@seznam.cz

(Cola, 23. 1. 2008 20:37)

Mám pocit, že snad ty lidi ani ty články nečtou. Přečtěte si článek ještě jednou a nebudeme se ptát na zbytečnosti. ;o(

věnečky

(DJirina@seznam.cz, 22. 1. 2008 16:08)

jak se pečou věnečky

věnečky

(milsek, 11. 11. 2007 12:43)

moc moc děkuji,už jsem je dělala,jsem ráda že tu je i foto a stupně jak to péct.Supr!!!!!!!!!



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×