Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radůzy čokoládové srdce krok za krokem

19. 1. 2007
Obrazek

Suroviny:

Těsto:
20 dkg cukru písek
6 vajec
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce vody
1 vanilkový cukr

Krém:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudingy
20 dkg cukru
1 Hera
1 máslo

 

Na dokončení:
marmeláda (rybízová)
čokoláda na vaření
100% tuk (Omega)
čokoládové lístečky na ozdobu
marcipánové růže
stříbrné perličky

Postup:

Těsto:
Cukr, žloutky a vodu utřeme do pěny. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Mouku smíchanou s práškem do pečiva opatrně zamícháme do žloutkové pěny a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do formy a pečeme při teplotě 160°C.

Krém:
Z mléka, vanilkového pudingu a cukru uvaříme puding. Když nám vychladne, dáme ho do misky a vyšleháme, tak aby v něm nebyly žádné kousky. Jako poslední zašleháme Heru a máslo, aby nám vzniknul hladký nadýchaný krém.

Tak a teď nás čeká to nejdůležitější!!! Jdeme na to!!!

Korpus vyndáme z formy a 2x ho rozkrojíme. Jednotlivé pláty pomažeme marmeládou a krémem. Celý dort pak pomažeme krémem tak, aby dort měl hladké strany. Pokud bude někde korpus prosvítat – nevadí. Dáme do lednice ztuhnout – to je dost důležité. Jinak se krém při polití rozpustí do čokolády.

Obrazek

Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, rozředíme jí rozpuštěnou Omegou a ztuhlý dort polijeme. Nejlepší je dort polévat na nějakém velikém papíře, dort na něm chvíli necháme, aby přebytečná čokoláda stekla, pak ho přendáme na připravený tác. Čokoládu, která nám zbyla na papíře při polévání, nechte ztuhnout a potom jí krásně z papíru sundáte a můžete znovu použít.

Obrazek

Připravený krém si dáme do sáčku s řezanou trubičkou a dáme se do zdobení podle obrázků.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

V sáčku si vyměníme řezanou trubičku za hladkou a dozdobíme podle obrázku.

Obrazek

Místa, kam chceme umístit marcipánové růže, naznačíme krémem a do každého naznačení růži položíme. Dozdobíme čokoládovými lístečky a stříbrnými perličkami.

Obrazek

Autor: Radka Znorová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krem

(naty, 11. 9. 2014 1:17)

Chcem sa opytat krem pred zdobenim musi ist do chladnicky? Mam problem ze sa mi pri zdobeni topia v ruke. Napisete mi na naty11117@gmail.com. Budem moc vdacna za odpoved. Uzasna stranka.


krem

(naty, 11. 9. 2014 1:14)

Chcem sa opytat krem stedileVladimir zdobenim musi ist do chladnicky? Mam problem ze sa mi pri zdobeni topia v ruke. Napisete mi na naty11117@gmail.com. Budem moc vdacna za odpoved. Uzasna stranka.


Přibližná doba

(Štěpánka, 6. 2. 2013 20:03)

Dobrý večer, dort vypadá úžasně, tak doufám, že se mi povede jako Vám :). Chtěla jsem se jen zeptat, jak dlouho Vám příprava celého dortu - od začátku až do posledního zdobení - trvala, alespoň přibližně. Ráda bych totiž věděla, kolik času si na něj mám vymezit. Předem děkuji za odpověď :).

Re: Přibližná doba

(Radůza, 6. 2. 2013 20:25)

Většinou to dělám tak, že si večer uvařím puding, upeču korpus a vyndám máslo. Což je průměrně i s pečením cca 1 hod. Nejdřív udělám těsto a dám péct, mezi tím udělám puding. Druhý den ráno vyšlehám krém a promažu dort a dám do lednice ztuhnout, poté zdobím. Když to přeženu a nebudu do toho započítávat chladnutí dortu, tak cca 2,5 hod.

Velikost formy

(Jitka , 1. 2. 2013 17:19)

Našla jsem tento recept náhodou,chtěla bych ho zkusit pro dcerku k narozrninám. Jen by mě zajímalo, jako už někoho přede mnou, do jak velké formy je tato dávka těsta? Za odpověď předem děkuji.

Re: Velikost formy

(Radůza, 1. 2. 2013 20:09)

Dobrý večer, forma je zhruba velikostí klasického kulatého dortu, cca 24 cm-28 cm

DORTIK

(eva, 4. 10. 2012 12:39)

ahoj chtěla jsem se zeptat jak dlouho se tento dort peče?

Re: DORTIK

(Radůza, 1. 2. 2013 20:07)

cca 3/4 hodiny, ale záleží na troubě.Určitě před vyndáním skuste píchnout špejlí :-)

Dotaz :)

(Patrik, 7. 1. 2012 20:08)

Ahoj sem amatersky domaci kuchar :)) hodlam tento dortík udělat přítelkyni k 18 ti nám :) a přemýšlím jak to ozdobit jinak bez lístečků použít třeba jen marcipánové růže mezi ty kapky krému z obrázku 3 myslíte že by to bylo pěkné ? :) díky za radu

Re: Dotaz :)

(Radůza, 11. 1. 2012 0:01)

Patriku, myslím, teda na 100% vím, že ať uděláte cokoli, bude se jí to líbit. Odpověď je jednoduchá, budete to dělat z lásky!

Pevnou ruku a spoustu fantazie!

Radůza

Dokonalé

(Peťulka, 25. 4. 2011 12:06)

Moc děkuji za to, že se umíte takhle krásně podělit o svoji šikovnost, zkušenost a zručnost. Dorty jsou dokonalé. Chtěla bych se jen zeptat: Všechny dorty zde vyobrazené jsou rozepsané na velkou formu, že? Mám doma totiž malou kulatou dortovou formu a viděla jsem, že i srdce jsou velká i malá. Proto se ptám. Děkuji. Jste opravdu skvělá.

opravdu super recept

(iivvettkaa, 7. 11. 2009 8:16)

Moc chválím.Dnes sem již dělala tento dort a opravdu moc super.Je dobré,že jste recept dukladně rozepsala postup na polývání i zdobení.Chválím:-) Opravdu krásný

poděkování

(Radka, 2. 4. 2009 21:22)

Milá Radko,děkuji Vám za super recept a skvělý popis.Dělala jsem tento dort poprvé a dopadnul úžasně!!!Jen to zdobení mi moc nešlo,ale časem to zmáknu.Moc děkuji,mějte se moc pěkně.Radka z Č.B.

dobrý nápad

(Lenka, 12. 2. 2009 22:08)

Děkuji za výbornou inspiraci!Můj muž bude co nevidět slavit své narozeniny,tak ted alespon vím,čím ho budu moci překvapit!!Je v tom jen jeden háček!Musím věřit,že se mi opravdu tak povede!!Tak snad to vyjde!Ještě jednou díky moc za nápad!!!!Lenka

skvělí

(žaneta, 6. 4. 2008 1:17)

je přesně jako ten tvuj na obrázku no bomba ten už jen tak z hlavi nevimažu moc díky je to dobře visvětleny to je ten fígl že se to daří.

díky za Vaše stránky!

(Hanka, 19. 2. 2008 11:28)

Moc Vám děkuji,že jste! Pekla jsem tento dort synovi k 8.narozeninám a byl chuťově výborný a zdobení se také docela povedlo,jen musím trénovat.Růžičky jsem tvořila sama a byly super.Ještě jednou díky a další pěkné recepty pro nás amatéry.Pěkný den,Hanka

růžičky

(markéta, 20. 1. 2008 22:10)

ahoj prosímtě psala jsi že tyhle růžičky jsou kkoupené ale že si je i děláš sama a když je děláš sama z jakého marcipánu je děláš? napiš mi prosím na mail protože nevím kdy se tady zase dostanu můj mail je: m.a.r.k.e.t.a4@seznam.cz díky pa

RE:beruska

(Radůza, 15. 11. 2007 17:24)

Já je kupuji u nás v obchodě, jsou balené v takové malé krabičce a na krabičce je napsáno čokoládové filigránky.

lístečky

(beruška, 15. 11. 2007 12:48)

dobrý den, je to nádhera co umíte, chtěla bych to vyzkoušet, snad se povede. Ale mám otázku kde se dají sehnat čokoládové lístečky? byla jsem asi v 5cukrárnách a ani tam netuší, kde by se daly sehnat. Můžete mi poradit?

super.............

(eliska, 16. 8. 2007 13:21)

Našla jsem stránky náhodou o to větši bylo překvapení.Zítra upeču dort sve mamince k svátku je Helenka.Doufám že se mi povede.Moc dekují za inspiraci. Přejí krásný den Eliška



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×