Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radůzin CHEESECAKE

img_0944x.jpg

Je to asi půl roku zpět, kdy jsem  ochutnala svůj první CHEESECAKE. A protože většina lidí není jako já, o recepty se nepodělí, nezbylo mi nic jiného, než zkoušet a zkoušet a hledat a zase zkoušet. Po cca 5-6 pokusech, kdy bylo stále co „vypilovávat,“ jsem se dostala do konečného stádia, toho úúúžasného CHEESECAKE, který jsem poprvé ochutnala. A protože jsem toho názoru, že o recepty se máme dělit a šířit dál, tady je můj recept. Dobrou chuť!

Těsto:
400 g hl. mouky
140 g moučkového cukru
250 g Hery
2 žloutky
1 vanilkový cukr
 
 
Náplň:
4 plnotučné tvarohy
200 g cukru
6 žloutků
2 lžíce pol. mouky
4 vanilkové cukry
 
Troubu si předehřejeme na 160°C.
 
Suroviny na linecké těsto smícháme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na chvíli do lednice.
 
Linecké těsto vyválíme na tloušťku zhruba 5 mm a dáme na dno formy. Ze zbylých odřezků těsta vytvarujeme boky a vše pořádně umačkáme po obvodu formy. Zbylé těsto zabalte do folie a dejte do mrazáku. Příště se bude hodit :-) Nebo můžete zapojit děti a nechat je vykrájet různé tvary, které pak klasicky slepíte marmeládou :-)
 

2011-12-17-19.52.27x.jpg

Pokud se vám po upečení bude zdát těsto moc světlé, můžete před samotným pečením provést tzv. SLEPÉ PEČENÍ. To znamená, že do takto připravené formy dáme pečící papír, nasypeme čočku (2 balení), pořádně namačkáme k těstu, aby ho držela, a dáme na 10 minut do trouby zapéct. (Pokud by tam nebyl pečící papír s čočkou, těsto by „steklo“ z boků formy). Čočku po vychladnutí uschovejte, příště jí opět můžete použít.
 

img_0927.jpg
* Slepé pečení

Všechny suroviny na náplň smícháme. POZOR!!! Nešleháme, jen opatrně ručně zamícháme, aby se do náplně dostalo co nejmenší množství vzduchu!!!!
 
Náplň poté nalijeme do formy s těstem a necháme cca 10 minut stát. Během této doby čas od času s formou lehce bouchneme o vál, abychom případně dostali na povrch „uvězněné“ bublinky vzduchu.
 
Po 10 minutách vezmeme příborový nůž (ani vidličku, ani lžíci!) a uděláme do náplně několikrát vlnovku od shora až dolů, přičemž nůž držíme tak, aby se do těsta „opírala“ ta nejtenčí část. (Abychom do těsta opět nezamíchali další vzduch).
 
Opět párkrát zaboucháme formou a opět toto zopakujeme.
 

img_0938x.jpg

 
Takto připravený CHEESECAKE můžeme vložit do trouby. Pozor, troubu minimálně prvních 30 minut neotevíráme. Pečeme zhruba 1 hodinu. Po upečení troubu vypneme, pootevřeme a CHEESECAKE necháme v troubě vychladnout. Po vychladnutí dáme ještě minimálně na 4 hodiny do lednice.
 
Ještě připomínám, že každý máme jinou troubu a tudíž je potřeba poprvé více hlídat. :-)
 
TIP: S CHEESECAKE můžeme také improvizovat a v letních měsících do něj třeba přidat ovoce :-) Můžeme také dochutit citrónovou šťávou apod. Fantazii se meze nekladou.
 
Místo lineckého těsta můžeme použít variantu z rozdrcených máslových sušenek:
200g sušenek
100 g rozpuštěného másla
 
Sušenky rozdrtíme v mixeru a přidáme rozpuštěné máslo.
Do formy dáme pečící papír + pásky papíru i po okrajích. Vzniklou masu umačkáme na dno. V tomto případě se slepé pečení nepoužívá!
 
Jako alternativu za plnotučný tvaroh doporučuji použít sýr Philadelphia Original, jen je nutné dodržet množství. Tudíž do tohoto receptu by bylo potřeba místo 4 tvarohů po 250 g 8x sýr Philadelphia Original
 

tn2_000036_000005.jpg

 

img_0941x.jpg

 

img_0948x.jpg

  
S láskou a přáním dobré chuti Vaše Radůza
 
 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cheesecake

(Anna , 19. 1. 2014 16:05)

Strašně moc děkuji za recept, včera jsem udělala a je naprosto senzační! Zvolila jsem jako korpus rozdrcené sušenky a vršek jsem dělala ze sýru Philadelphia. Mělo to pouze jedinou chybu a to, že jen za sýr jsem v obchodě nechala 300Kč. Jinak ale vřele doporučuju chutná skvěle a recept je velmi jednoduchý, takže ho zvládne každý :-)

CHEESECAKE

(Petra K., 11. 8. 2013 22:06)

... také jsem léta hledala recept na klasický CHEESECAKE, ale jaksi mi nikdo recept nedal. A je to rok, co jsem recept vymámila na dovolené na Mallorce a musím se přiznat, že chuť je naprosto skvělá, pokud k Vašim surovinám v náplni přidáte ještě kondenzované mléko :-), tím pádem se vypouští cukr, nedávám mléko ani mouku, ale bílý jogurt řeckého typu a též tvaroh a orig. CHEESECAKE je na světě. Krásné dny plné pohody s něčím sladkým v ruce. Petra K., Cheb

Super výdělek

(Simča, 17. 3. 2013 17:02)

Ahoj! Nedávno vznikla zajímavá možnost přivýdělku, jak pro ženy, tak pro pány! Vydělávám si takto už od půlky ledna a je to perfektní :) Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak to dojím, co to jde :) A tohle všechno znám z www.CervenaCerna.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×