Jdi na obsah Jdi na menu
 


PAŠTIKY A TERINY

7. 11. 2008

Obrazek

Paštiky a teriny patří již několik století do repertoáru pravého kuchařského umění.  Zejména francouzští paštikáři se těšili světové proslulosti a působili na všech evropských panovnických dvorech.
 
Klasické teriny a paštiky se tradičně připravují z masa a podávají se studené. Kromě receptů z jehněčího, hovězího nebo vepřového masa či drůbeže vznikly moderní předpisy také na rybí, zeleninové a sýrové paštiky. Jako dezert dnes můžeme podávat i sladké ovocné, mražené a krémové fáše.
 
Paštiky, teriny, aspiky, galantiny a plněné páje se hodí jako bufetové pohoštění, protože je lze připravit předem. Na jedno však hostitel nesmí zapomenout: takřka vždy musí být paštiky hotové několik hodin před podáváním, aby měly čas na odležení a jejich aroma se mohlo plně rozvinout. Nezáleží na tom, zda jde o malý předkrm podávaný s pikantně sladkou cumberlandskou omáčkou nebo jako pomazánka na chléb – chutnají vždy báječně.
 
Domácí paštiky jsou opravdu cosi zvláštního. Téměř 120 receptů nabízí pestrá lahůdková díla studené a teplé kuchyně, která lze harmonicky zařadit na delikátní jídelníček.
 
Vydala Euromedia Group k.s., IKAR
Koupíte na www.knizniweb.cz, v knihkupectví a prodejnách Knižního klubu.



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×