Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mireille Guilianová - Francouzky netloustnou kuchařka

18. 8. 2011

34564-francouzky-netloustnou-kucharka.jpg

Knihy francouzské podnikatelky žijící ve Spojených státech Francouzky netloustnou a její dvě pokračování se staly bezesporu bestsellery.
 
Mireille jednoho dne odjela jako mladá štíhlá studentka do Spojených států a po několika semestrech se vrátila do Francie s nadváhou. Díky rodinnému lékaři se jí brzy podařilo vrátit k původnímu stylu života – a také vzhledu. Autorka na vlastní zkušenosti odkryla tajemství francouzského paradoxu, který spočívá v tom, že právě Francouzky, jež jsou známé svým požitkářstvím, zůstávají až do vysokého věku štíhlé a vitální.
 
Čtenářky nenechaly Mireille v klidu. Dychtily vědět, jak se opravdu stravuje, jak jídla připravuje a jaká jsou její dietní tajemství. Proto Mireille sestavila kuchařskou knihu – netradiční, zajímavou a inspirující.
 
Předkládá vlastní interpretaci pokrmů, na nichž si léta pochutnávala s rodinou a přáteli, a také zbrusu nové „objevy“. Zařadila sem i malou kolekci osvědčených stálic a několik čtenáři vychválených receptů, které zazářily v předchozích knihách.
 
Autorka věří v jednoduché recepty zachovávající ryzí chutě. Má ráda rozmanitost, jíž dociluje nakupováním čerstvého zboží na trhu. Zvlášť miluje pokrmy přinášející smyslový požitek, promlouvající ke zraku, čichu, chuti i hmatu.
 
Z receptů se musí zrodit jídlo, které dobře chutná. Vše se točí kolem potěšení a zdraví. Uvidíte sami.
 
Autorka:
Mireille Guilianová
Studovala na pařížské Sorbonně francouzskou a anglickou literaturu a absolvovala Institut Supérieur d´ Interprétariat et de Traduction, kde získala osvědčení pro překladatelskou a tlumočnickou činnost v anglickém a německém jazyce. Kromě toho mluví italsky. 
Byla spoluzakladatelkou a prezidentkou společnosti Clicquot, Inc., v New Yorku. Je světově uznávanou odbornicí na šampaňské, ale věnuje se gastronomii obecně. Přispívá do mnoha časopisů články o víně, jídle, cestování a zdravém životním stylu a je častým hostem v amerických rádiích i televizních stanicích. Dnes svůj čas dělí mezi New York, Paříž a Provence.
Kniha Francouzky netloustnou, byla přeložena již do 10 jazyků. Euromedia Group vydala i její další bestsellery Francouzky umí žít a Francouzky se umí otáčet. 
 
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Koupíte u dobrých knihkupců a na www.bux.cz.
 

-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×