Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dezerty – inspirace pro každý den

25. 4. 2008
ObrazekLahodný dezert jako sladká tečka na závěr jídla, sladké hlavní jídlo nebo pamlsek pro zpestření dne – kdo by odolal takovému pokušení? Tato kuchařka nabízí celou řadu lákavých receptů na jemné krémy a pudinky, náročné zmrzlinové variace, lahodné vařené i pečení ovoce a samozřejmě též klasické dezerty.

Každý mlsný jazýček si vybere z řady neodolatelných sladkých pokušení; od receptů jednoduchých až po ty náročnější, z dezertů rychlých i takových, jejichž příprava trvá déle, ze sladkostí klasických i z kombinací zcela „moderních“.

 

 

 


Ukázka z knihy:

Borůvkový pudink
 
Suroviny:
1 balíček bílé želatiny
1 balíček červené želatiny
750 g borůvek
trochu citrónové šťávy
200 g moučkového cukru
6 žloutků
5 dl smetany
 
Příprava:

Želatinový prášek smícháme v rendlíku s vodou a želatinu necháme 10 minut rozpouštět. Borůvky přebereme, opereme a necháme důkladně okapat. Asi z poloviny borůvek, citrónové šťávy a poloviny moučkového cukru připravíme pyré. Želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Poté ji necháme trochu vychladnout a smícháme s borůvkovým pyré. Žloutky s trochou vody ušleháme do pěny. Pozvolna přisypeme zbytek moučkového cukru a celou směs smícháme s borůvkovým pyré. Ušleháme tuhou šlehačku, a jakmile zhoustne, lehce ji promícháme s borůvkovou směsí. Pyré nalijeme do pudinkové formy vypláchnuté studenou vodou (obsah 1,5l) a necháme ji pár hodin uležet v chladničce. Ztuhlý dezert vyklopíme do mísy a ozdobíme jej zbylými borůvkami.

 

 

 

 

Obrazek

Knihu vydalo nakladatelství Rebo Productions CZ.
http://www.rebo.cz 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Manka, 26. 4. 2008 0:57)

Vypadá to skvěle. Radůzko díky za tip!! Kouknu se u nás v knihkupectví. Díky díky!!!

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×