Jdi na obsah Jdi na menu
 


Joanna Sheenová – Lisování květin v mikrovlnné troubě

5. 4. 2009

Obrazek

Nové techniky dokonalého lisování květin…
 
Aranžujete-li čerstvé květiny do úchvatné, nádherné kytice, je pomyšlení na to, že vydrží jen krátký čas, trochu smutné. Při troše snahy a za použití nejmodernějších prostředků vám vaše aranžmá může vydržet tak týden, nanejvýše pak dva. Z lisovaných květů se ale můžete těšit po mnoho týdnů, měsíců či dokonce let…
 
Lisování květin je oblíbený a finančně nenáročný koníček a moderní techniky, které si podle téhle knížky osvojíte, pak vnesou do tohoto umění opravdový převrat. Za pomoci mikrovlnné trouby – tedy přístroje, o kterém se za časů našich babiček nikomu ani nezdálo – můžeme totiž květiny sušit a lisovat mnohem kvalitněji a účinněji než kdykoli předtím.
 
Dokonce tak lze vylisovat druhy, u nichž to dosud nebylo možné, jako například orchideje, takže dnes už si dokážete svatební či jinou slavnostní kytici z těchto křehkých exotických květů uchovat jako zhmotnělou vzpomínku. Také barvy květin zůstávají při použití této techniky jasné, celý proces lisování se urychlí a vylisované květy – pokud s nimi chcete dál pracovat – tak můžete použít téměř okamžitě.
 
V knize se samozřejmě dočtete i o klasických, standardních postupech lisování květin, protože i ty vám, ve spojení s využitím mikrovlnky, mohou být užitečné. Nechybí ani seznam všech typů a druhů květin, které se dají uchovat, a samozřejmě ani praktické rady, jak se kterou květinou nejlépe zacházet.
 
Formát 215 x 275 mm, brožovaná
112 stran, 299,- Kč

Vydalo nakladatelství Metafora
www.metafora.cz

Obrazek

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×