Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová fantasy knížka Stín je od konce listopadu na pultech knihkupectví

stin_obalka_1400x1100.jpgV polovině listopadu vyšla pod hlavičkou nakladatelství IFP Publishing nová a zároveň první kniha teprve sedmnáctileté autorky Johany Tiché, která svou prvotinu nazvala dle jména hlavního hrdiny – Stín. Knížka nabitá napětím a akcí od začátku do konce úspěšně rozšiřuje řady české fantasy literatury.

Milovníci tohoto žánru si na 180 stránkách knížky jistě přijdou na své. Jak již naznačuje slogan nakladatelství – je to napínavý příběh, který neodložíte! Hlavní postava – Stín – je démon. V jeho světě to není nic neobvyklého. Svou pravou identitu skrývá pod štítkem firmy V&K, žije poměrně pohodlný život na útěku, problémům se vyhýbá velkým obloukem, pokud mu to situace a nálada jeho šéfky dovolí. Zakázka, kterou pro firmu řeší nyní, má v sobě však cosi nebezpečného – cosi, co v ulicích zdvihá zlověstný vítr a přináší minulost, na kterou by Stín raději zapomněl. Ovšem je těžké zapomenout na něco, co se vás vytrvale snaží zabít...

V knize se čtenář setká s postavami typickými pro fantasy literaturu, jako jsou démoni, elfové, džinové, či rarášci, jejichž osudy se na stránkách knížky protnou v souboji na život a na smrt.

„Vždy mě fascinovalo, jak nápaditě jsou mnou čtené příběhy vymyšleny a měla jsem prostě chuť si to sama zkusit. Jak? Jak někdo dokáže vymyslet zápletku tak, aby ke konci vše vyšlo podle jeho představ? Doteď jsem to úplně nepochopila, protože moje postavy si od určitého okamžiku ze zásady dělají pouze to, co samy chtějí,“ říká o své prvotině Stín autorka Johana Tichá.

Křest knihy proběhl koncem listopadu v pobočce Městské knihovny v Praze na Smíchově, za účasti hned dvou známých tváří a kmotrů – Ondřeje Havelky a Davida Smoljaka, kteří, jak říkají, uvedli knihu do dobré společnosti. Knížku nápaditě ilustrovala Jana Maffet Šouflová.

Napínavý fantasy příběh najdete právě nyní na pultech knihkupectví. Doporučená cena výtisku 279,- Kč.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×