Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrajte si s Metaforou

25. 2. 2009

Obrazek

Mumie a pyramidy – Tyldesley Joyce
 
Starověký Egypt a jeho historie nepřestávají uchvacovat lidstvo od nepaměti a zájem o tuhle nádhernou zemi, její kulturu a mytologii stále roste. Možná je to tím, že v egyptském dávnověku je dodnes ukryto mnoho nerozluštěných tajemství.

Když se řekne Egypt, každý si představí pyramidy a faraony, takže nic z toho samozřejmě nemůže v naší knize chybět. Z čeho ale běhá mráz po zádech, je samozřejmě další egyptská zajímavost: mumie. Ty se sice dostaly i do filmových hororů, ale ví dneska někdo, jak se „vyráběly“, jaké obřady se kolem nich prováděly a co všechno s nimi souviselo? Proto jsme tady my, abychom vás provedli uměním mumifikace, uměním mistrů balzamovačů.

A aby to nebylo tak jednoduché, celou knížkou vás budou provázet egyptské záhady a hlavolamy. Na cestě vás ale bude provázet nejslavnější faraon všech dob: Tutanchamon, takže určitě nezabloudíte. Množství barevných obrázků vás pak přenese časem rovnou do údolí Nilu, do pouští a měst starého Egypta.

Přestože se na první pohled jedná o knížku pro mládež, nenechte se mýlit – její autorkou je přední světová egyptoložka!

 

Obrazek


Santa Claus – Green Rod

 

Santa Claus má už nějaký ten rok v „letovém plánu“ i naši republiku, kde zdatně konkuruje Ježíškovi i Dědu Mrázovi, a dosud nevyšla obsažná vědecká publikace, která by jeho práci přiblížila. Konečně ji tu máme. Dozvíme se z ní všechno o Santově bydlišti na severním pólu, o jeho spolupracovnících a technickém vybavení. Všetečné otázky typu jak to, že všechno stihne za jedinou noc, nebo jak se protáhne komínem, budou beze zbytku zodpovězeny. Dozvíme se zaručeně pravá jména všech sobů z jeho spřežení a ještě se u toho pobavíme.

Takhle knížka totiž není jen na čtení, ale i na hraní. Najdete v ní skryté listiny, tajná místečka s ještě tajnějším obsahem a spoustu nádherných barevných obrázků.

A víte co? Vůbec nemusíte být malí, abyste si s ní mohli hrát. Stačí přijmout pozvání a vstoupit do krajiny voňavých vánočních snů.

Vítejte v ledovém království Santa Clause!


Obrazek


Bojovníci – Harpur James

 

Už od počátku světa se vedou války, vypukají šarvátky a potyčky. Ale ať už bojuje muž proti muži s mečem v ruce nebo se do bitvy řítí válečné oddíly, ozvěna dávných bojů dodnes zní v uších všem milovníkům dobrodružství.
Zavedeme vás na bitevní pole i do arény, kde se na život a na smrt bijí gladiátoři, představíme vám bojové umění dávných Asyřanů i současných obávaných válečníků afrického kmene Zulu. Slavné bitvy Sparťanů, o kterých jste se učili v dějepise, před vámi ožijí, dočtete se o krvelačných Aztécích, kteří obětovali živá srdce nepřátel, ponoříte se do tajemného světa nindžů a samurajů.


Abyste si ale nemuseli jen číst, jsou pro vás připraveny nejrůznější hříčky a překvapení, které z téhle knížky dělají současně zábavnou hračku plnou nádherných realistických ilustrací. Přesto se Bojovníci nehodí zdaleka jen pro mládež, ale potěší i srdce mnoha dospělých.

Knihy zakoupíte v nakladatelství METAFORA!!
www.metafora.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×