Jdi na obsah Jdi na menu
 


Život na nitkách aneb jak to vidí pan Spejbl a Hurvínek

13. 6. 2012

V Nakladatelství Fragment vychází již 20. 6. titul, který potěší všechny příznivce trefného humoru. Téměř 70 sloupků vyjadřuje bezprostředně a bez cenzury názory pana Spejbla a Hurvínka na současnou společnost a politickou scénu. Autorkou textů, které vycházejí již přes tři roky a u čtenářů se setkávají s velkou odezvou, není nikdo jiný než Helena Štáchová!

Již před více než třemi lety začala Helena Štáchová přispívat do deníku Metro sloupky, které jsou odrazem aktuální politické a společenské situace. Dle slov autorky poskytují politici tolik materiálu, že o témata opravdu není nouze. Články jsou o to zajímavější, že jde o pohled karikujícíma očima pana Spejbla a Hurvínka. Svou troškou přispívají také jejich dámské kolegyně Mánička a paní Kateřina.
 
„Humor je, když se přesto smějeme, pravil kdysi kdosi moudrý. A smát se natruc osudu, ze vzdoru, přes slzy nebo proto, že nám nic jiného nezbývá, to my, Češi, umíme. Nikdy se nevyrojilo tolik vtipů jako v časech, kdy nám nebylo nejlépe. Věrna této tradici jsem začala psát sloupky do Metra.“ Tak svou tvorbu komentuje autorka.
 
Každý příspěvek v knize dokreslují ilustrace malíře a karikaturisty Jiřího Slívy.
 
 
Anotace:
 
gggg.jpgPolitický a společenský život současnosti aneb jak to vidí Spejbl, Hurvínek a jejich dámské protějšky. 
Kniha obsahuje téměř 70 sloupků na nejrůznější témata, např.:
 
Elita národa
Sexy mozek
Hurvínek jde na lup
Šťabajzna se psem
Tahle země není pro starý
Papežovy kondomy
Jak mazánek s kolibříkem spapali bonboniérku
 
 
125x195 mm, brož., 136 str., 149 Kč
Autorka: Helena Štáchová
 
 
Ukázka z knihy:
 
Vzdělání škodí - 26. 6. 2009
Hurvínek vztekle nakopne školní brašnu, která pamatuje jeho třiaosmdesát zbytečných školních let, zatímco Spejbl netečně pokračuje v luštění křížovky: „Neodbytný člověk na šest písmen,“ mumlá si, „ááá, už vím – otrava!“ „To spíš učitel,“ opraví ho synáček. Otec zpozorní. „Kluku, co ti zase vadí na škole?“ „Na škole nic,“ odsekne jeho ratolest, „budova je to pěkná, ale s učiteli se nedá vydržet. A to ještě chtějí vyšší platy!“ „Synu, být v dnešní době učitelem je rizikové povolání, které si žádá zbrojní pas a nervy ze železa!“ „A co my, školáci? Jen se dřeme a nám nedá nikdo nic!“ kvílí kluk. „Ty se tak nadřeš,“ rozzlobí se hlava rodiny, „vždyť nic neumíš!“ „Protože mě v té škole nic nenaučili!“ vzteká se dál školák. „A jak by taky mohli, když sami nic neumí!“ „Jak jsi zase na tohle přišel, Hurvínku?“ „Třeba naše učitelka, ta se mě v jednom kuse na něco ptá!“ žaluje Hurvajz. „A co ty?“ vyzvídá Spejbl. „Nic! Nechám ji, ať si na to přijde sama!“ „Ajajaj,“ zasténá nešťastný rodič v předtuše blížícího se vysvědčení, „to zas bude pohroma! To máš z toho, že se neučíš! Jestlipak víš, co bude z žáka, který se místo učení honí za mičudou?“ „Milionář,“ odpoví chlapeček. „Kluku,“ vede si svou Spejbl, „prachy jsou sice fajn, ale takové vzdělání je k nezaplacení!“ „Taky za něj nikomu pořádně neplatěj. Copak už jsi u nás viděl bohatýho intelektuála?“ trumfuje syn…
 
 
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 130 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2 000 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 20 mil. kusů výtisků. V roce 2011 Nakladatelství Fragment vydalo 179 knižních novinek a podobně tomu bude i v letošním roce. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2011 bylo uskutečněno celkem 437 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2011 představil stále rostoucí slovenský Fragment 119 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×