Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdenek Merta - Pražská svatba a jiné erotické povídky

6. 2. 2014

1.jpg

Smyslně laděné povídky sdružující motivy Prahy, žen a hudby…
Zdenek Merta je vypravěč s darem veselé, dobromyslné ironie. V jedenácti smyslně laděných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, ale často i komicky a hravě. Vždycky to však v povídkách jiskří napětím, jestli a jak dojde k odměně – nebo k potrestání. Někdy není úplně jasné, kdo koho svádí: v Letním příběhu to vypravěči tím nejhezčím způsobem natře dcera jeho někdejší známosti, kdežto v Halloweenu se české dívce napne lano životní pouti sice na západ, dokonce přes oceán, ale finále nečekaně zamíří do černé Afriky. Smysl pro rytmus prozrazuje na autora jeho hudební profesi a skladba příběhů připomíná dobře režírovaný koncert.
229 Kč | vázaná bez přebalu | 184 stran | 130 x 200 mm
ZDENEK MERTA (*1951) je respektovaným skladatelem a producentem hudebního divadla. Napsal několik desítek filmových a televizních partitur, mnoho písní, dva balety a opery, několik muzikálů i symfonických skladeb. Příležitostně publikuje v různých periodikách, Pražskou svatbou se však poprvé představuje knižně.
Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×