Jdi na obsah Jdi na menu
 


Yrsa Sigurdardóttir - Černá díra

8. 5. 2018

1.jpg

Tajemná hrozba z minulosti se naplňuje…

Druhý díl série Freyja & Huldar

 

Na školním hřišti je po deseti letech vyzvednuta časová kapsle s představami tehdejších školáků o budoucnosti. Jedna ze zpráv nese nenávistnou předpověď smrti několika lidí. Uvádí ale jen jejich iniciály. Je opravdu třeba brát vážně vzkaz třináctiletého teenagera?

 

Detektiv Huldar tuší, že vyšetřování banálního případu ze školy dostal na starost jen proto, aby ho drželo stranou od skutečné policejní práce. Jeho poslední případ ho připravil o profesionální kredit i post šéfa oddělení. Přesto bere úkol vážně a obrací se na dětskou psycholožku Freyju, aby prozkoumala, co za dítě mohlo výhružný dopis napsat. Navíc by se s Freyjou rád usmířil. Na to ale pořád není vhodný čas, zvlášť když se oba znenadání ocitají uprostřed dalšího složitého případu.

Vynořuje se souvislost mezi dopisem a řadou událostí z poslední doby: ve vířivce na zahradě rodinného domu jsou nalezeny uříznuté ruce a jeho majitel je krátce nato brutálním způsobem zavražděn. Iniciály jeho jména jsou na seznamu dopisu z minulosti. Je to jen náhoda?

 

Když je objevena jiná mrtvola a další odříznuté části těla, Huldar s Freyjou se pouštějí do zběsilého závodu s časem, aby odhalili pisatele, oběti i vraha před tím, než dojde k dalším vraždám. Zdá se, že čas zúčtování nadešel…

 

Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem

Překlad: Ondřej Duha

352 strany, 399,- Kč

 

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×