Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rudolf Čechura - Nikdo nemá alibi

1. 4. 2013

8.jpg

Slavná detektivní dvojice na stopě
 
Rudolf Čechura rozehrává ve dvou detektivních novelách klasické pátrání známé dvojice Holmes (umí lépe česky) a Dr. Watson (umí lépe anglicky), a to v Londýně a posléze v Praze koncem šedesátých let. První z nich – Nikdo nemá alibi – vyšla poprvé a naposledy v brožovaném vydání v nakladatelství Práce v roce 1969, druhá – Dobře časovaná vražda – vycházela pouze na pokračování ve Světě v obrazech, knižně už za normalizace vyjít nesměla.
 
229 Kč | vázaná bez přebalu | 256 stran | 130 x 200 mm
 
RUDOLF ČECHURA (1931) napsal kromě populárních příběhů Maxipsa Fíka a kritických próz o naší nedávné minulosti (mj. Namydlená šikmá plocha, MF 2009) několik románů a více než stovku detektivních povídek. Poslední kniha Jako zvíře byla vyznamenána cenou Eduarda Fikera. Od roku 1968 je Rudolf Čechura řádným členem Londýnské společnosti Sherlocka Holmese, později byl jmenován i čestným členem amerických holmesovských společností.
 
Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×