Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ron Collins a David Skover – Mánie

16. 9. 2013

manie.jpg

Životní příběhy beatniků – bouřliváků a buřičů, kteří stvořili novou uměleckou generaci
Allen Ginsberg, Jack Kerouac, Bill Burroughs, Neal Cassady, Lucien Carr a další…
 
Kdo byli? Jak žili? Čeho si vážili? V životě i v literatuře vplétali skutečnost do fikce a fikci do skutečnosti – do reálného prožívání vlastních životů. A jak všechny ty paradoxy odráží jejich literární dílo?
 
Nespoutaný vzdor Kvílení, úžasné scény v románu Na cestě, zoufalství ve Feťákovi, zdrcující satiru v Nahém obědě ani vzrušení v Jeď! jednoduše nelze oddělit od toho, jak doopravdy žili.
 
Sex, drogy & literatura…
 
Podle všech měřítek šlo o bizarní skupinu – geniální i narkomanskou, intelektuální i kriminální, nevinnou i nenávistnou, láskyplnou i obscénní, duchovní i cynickou. A byli dostatečně šílení, aby působili všemožné potíže včetně těch, jež daly vzniknout rebelské literatuře a pomohly zahájit revoluci v americké kultuře.
 
„Beat znamená být na dně, být totálně vyřízený, ale plně přesvědčený o své vnitřní svobodě… a o tom, že ten velký, bezpečný, vypasený, chladný svět je potřeba si držet pořádně od těla.“
Herbert Gold, americký spisovatel a celoživotní kamarád Allena Ginsberga
 
Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
376 stran, cena 349,- Kč
 
-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×