Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rhett Butler – Donald McCaig

11. 4. 2009

Obrazek

Dlouho očekávaný román Rhett Butler vychází z díla Margaret Mitchellové. Vznikal dvanáct let a představuje významnou událost pro miliony čtenářů Jihu proti Severu, jehož nadčasový příběh rozšiřuje a doplňuje.

Donald McCaig zde mistrovsky zobrazuje život a dobu tajemného Rhetta Butlera. Na počátku románu je Rhett svobodomyslný chlapec, který miluje močály a slapy v Low Country v Karolíně. Jeho nesmiřitelný otec však touží vše a všechny ovládat, což vede k nesmírné tragédii. Rhettovýma očima čtenář může vnímat i další postavy: dceru dozorčího Belle Watlingovou, Rhettovu odvážnou a rozhodnou sestru Rosemary, syna osvobozeného otroka Tunise Bonneaua, Rhettovy kamarády z dětství, kteří mu rozuměli lépe než kdo jiný, a v neposlední řadě Jacka Ravanela, lamače ženských srdcí.

Je tu samozřejmě také Scarlett. Katie Scarlett O´Harová je tvrdohlavá a vášnivá žena, jejíž život je propojen s Rhettovým. Je mu podobná více, než by přiznala, a miluje ho silněji, než kdy pochopí.
 
Vydala Euromedia Group k.s., IKAR
Koupíte na www.knizniweb.cz, v knihkupectví a Knižním klubu.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×