Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reiner Ruffing - Filozofický depozitář

34925-filosoficky-depozitar.jpg

„Nejen v textech Dálného východu, ale i v západní kultuře nacházíme duchovní bohatství, které nám může dát nové podněty k zamyšlení. Myslitele Západu poháněla chuť klást otázky a odhalovat jádro věcí.“ A poznatky, k nimž dospěli, jsou nám dodnes volně přístupné.
Přesně v intencích Michela Foucaulta, jenž své knihy přirovnával k bedýnce s nářadím, které má lidem pomáhat v každodenním životě, bychom měli i my využívat poznatky velkých filozofů ke svému zcela osobnímu prospěchu. Nabízejí hodnoty a myšlenkové podněty, které nám mohou být právě v této době existenciálních krizí a převratných změn mimořádně užitečné.
Autor se za tímto účelem zaobírá padesáti proslulými filozofickými citáty významných osobností, od Platóna přes Hobbese až k Adornovi, a jejich moudré výroky interpretuje v souvislosti s dobou, v níž vznikly. Osvětluje cenné myšlenky těchto lidí, které si udržely platnost až do dnešní doby.
Dr. Reiner Ruffing, narozený roku 1955 v Homburgu an der Saar, promoval z oboru filozofie v Berlíně u profesora Dr. Gerharda Göhlera a profesorky Dr. Gesine Schwanové. Dlouho působil jako referent v Berlínském informačním středisku a vyučoval na Freie Universität Berlin (Otto-Suhr-Institut) v oboru politické teorie. Dnes je docentem pro vzdělávání dospělých a učitelů. Zveřejnil již několik knih o filozofii. Autor žije v Elmsteinu.
Vydala Euromedia Group k.s., Knižní klub

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×