Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paula McLainová - Láska a zkáza

1.jpg

Příběh vášnivého, bouřlivého vztahu Ernesta Hemingwaye a jeho třetí manželky Marthy Gellhornové

Od autorky bestsellerů Pařížská manželka a Létala jsem za sluncem

V roce 1937 se osmadvacetiletá novinářka Martha Gellhornová vydává do Madridu, aby podala zprávu o hrůzách španělské občanské války. Osudy obyčejných lidí, lapených v soukolí ničivého konfliktu, se jí hluboce dotýkají. Navíc se nečekavě a bláznivě zamiluje do Hemingwaye, z něhož je tou dobou již žijící legenda. Jejich vztah i kariéra se naplno rozhoří a nakonec se, ve stínu blížící se druhé světové války, vezmou.

Martha je nezávislá, neohrožená a ambiciózní válečná korespondentka a tvrdě pracuje, aby zůstala sama sebou, naplnila své poslání a nikdy nežila ve stínu svého muže. Ve chvíli, kdy Ernest v roce 1940 vydává jeden ze svých nejúspěšnějších románů Komu zvoní hrana, však přestávají být rovnocennými partnery. Martha se musí rozhodnout: sleví z vlastních cílů a poddá se omezujícím nárokům postavení manželky slavného spisovatele, nebo si ponechá samostatnost a kariéru, ale ztratí tím milovaného muže? Dilema, které může jim oběma zlomit srdce.

Paula McLainová čtenáře již podruhé zavede k životním osudům slavného spisovatele a lamače srdcí Ernesta Hemingwaye. Tentokrát do bouřlivých kulis neklidného válečného Madridu, Finska, Číny, ostrova Key West a Kuby.

„Svižný a pronikavý styl McLainové je skutečnou poctou oběma osobnostem, které jí posloužily jako předloha a inspirace.“ – Booklist

Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
Překlad: Drahomíra Michnová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×