Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nakladatelství Fragment vydává knihu Václava Klause – Zápisky z cest jako titul s pořadovým číslem 2000!

9. 9. 2010
Koncem září vychází v Nakladatelství Fragment nová kniha Václava Klause s názvem Zápisky z cest. Tato událost se vzácně sešla s faktem, že Fragment po devatenácti letech svého působení na knižním trhu dosáhl počtu dvou tisíc vydaných novinek.
 
Na toto číslo se nakladatelství dostalo cestou pozvolného navyšování produkce a rozšiřování žánrového spektra. V roce 1991 začínal Fragment s jediným titulem odborné literatury s názvem Tabulky neurčitých integrálů, který sestavili sami zakladatelé a spolumajitelé Ing. Jan Eisler a Ing. Pavel Nýč. V dalším desetiletí se nakladatelství rozrůstalo a začalo se profilovat jako vydavatel literatury pro děti a mládež a nadále i učebnic a populárně naučných publikací. Ve stále větší míře se soustředilo také na vydávání převzaté beletrie od zahraničních autorů. Tisícím titulem byl tak příznačně první díl edice Dračí srdce autora Thomase Breziny, který je jedním z nejprodávanějších autorů dětské beletrie v Evropě. Dalším mezníkem byl vstup na pole literatury pro dospělé čtenáře. V současné době s Fragmentem spolupracují takoví čeští autoři jako Zdeněk Svěrák, Pavel Kantorek či Tomio Okamura. V letošním roce se k nim zařadil i již zmíněný Václav Klaus, jehož knihu vydává Nakladatelství Fragment jako svou 2000. publikaci. Tento fakt je tak až neuvěřitelně přesným odrazem celého vývoje.
 
Kniha Václav Klaus – Zápisky z cest je výběrem těch nejzajímavějších zážitků z pracovních cest za posledních 17 let jeho politické kariéry.
Vychází v nakladatelství Fragment 21. září 2010
 
Anotace:
 
ObrazekBěhem své politické dráhy procestoval Václav Klaus v různých politických, státních a „profesorských“ funkcích pět kontinentů. Při svých cestách si pozorně všímá všech zajímavostí, jedinečných zvyklostí a obyčejů, významných či neobvyklých detailů. Své postřehy dokáže poutavou formou přiblížit čtenářům a všechny jeho cestovatelské záznamy mají své kouzlo. Ve svých zápiscích z cest přibližuje čtenářům neopakovatelnou atmosféru z přijetí významného politika, později hlavy státu naší republiky v jednotlivých navštívených zemích za posledních 17 let. Dozvíme se mnoho zajímavostí o cizokrajných místech i o setkáních s významnými osobnostmi. Objevíme i celou řadu zajímavých souvislostí vztahujících se nejen k naší minulosti, ale i k naší současnosti.
 
165x235 mm, váz., 144 str., 279 Kč

 

Obrazek 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×