Jdi na obsah Jdi na menu
 


Najít světlo ve tmě – obyčejný příběh o lidech, kteří to i přes ztrátu blízké osoby nevzdali a jdou dál

25. 10. 2014

Před rokem a půl se na maturitním plese v Praze stala tragédie, která spustila nemilosrdný mediální kolotoč. Teprve devatenáctiletá studentka Bára zemřela a její rodina se ocitla pod neuvěřitelným tlakem ze strany médií i veřejnosti. Bářina matka se rok po smrti dcery rozhodla očistit její jméno a uvést chybné a zavádějící informace médií na pravou míru. Začala s přípravou knihy.

Osobní zpověď o pocitech, které prožívá člověk po ztrátě blízké osoby, ale také o naději, odvaze jít dál a schopnosti znovu „vidět slunce“ – o tom všem je kniha Najít světlo ve tmě Simony Vlkové. Vychází v Nakladatelství Fragment 29. října.
 
Titul Najít světlo ve tmě začíná velmi pozitivně – studentka Bára, krásná, milá a přátelská dívka, se připravuje na velký večer. Maturitní ples si chtěla užít. Bára, která nevyhledávala alkohol ani jiné návykové látky, kouření dle slov její matky přímo nesnášela, během večera z ničeho nic zkolabovala a už se ji nepodařilo zachránit. Zemřela na svém maturitním plese a první zprávy v médiích okamžitě začaly narážet na téma drog a předávkování. Ačkoliv následná lékařská zpráva přítomnost omamných látek neprokázala, mediální kolotoč omylů, polopravd a nesmyslných informací již nebylo možné zastavit.
Po roce a půl bude na knižní trh uvedena kniha, kterou autorka připravovala půl roku. Bářina matka, Simona Vlková, se snaží především očistit jméno své dcery, uvést vše na pravou míru a splnit to, co slíbila sama sobě – že půjde dál.
A o čem knížka je? Vysvětlení přichází přímo od autorky: „Už se to učím, učím se v málo větách sdělit příběh. Vlastně to nedokážu popsat dodnes. Knížka je o mých pocitech, o stavu, kdy jsem se propadala. Píšu o tom, o čem se nepíše a nemluví. Protože svou bolest přece musíme držet v sobě a vypořádat se s ní sami. Ne, já naopak otevírám Pandořinu skříňku.“
V den vydání bude Simoně Vlkové čtyřicet let a jak sama dodala, s vydáním knížky: „přichází světlo, protože jsem ve svých 40ti letech našla sebe samu. Díky Báře. Začala jsem se kolem sebe dívat jinýma očima a vidím slunce, motýly. Dýchám a směju se. Už to umím. Už jsem se to znovu naučila.“
 
1.jpgAnotace:
Příběh začíná na maturitním plese. Mělo se tančit a slavit. Místo toho přišla smrt. Zemřela teprve devatenáctiletá maturantka Bára. Kolem události se roztočil nemilosrdný mediální kolotoč lží, polopravd a omylů. Pro Bářinu matku Simonu šlo o nejtěžší období v životě. Musela čelit nelehkému osudu, ale i tlaku médií a veřejnosti. Po roce se rozhodla uvést vše na pravou míru a napsat knihu o tom, co prožívá. Po zveřejnění nápadu na sociálních sítích začala vznikat tato osobní výpověď, doplněná příběhy lidí s podobnou zkušeností. Otevřená zpověď o pocitech, smutku, vyrovnávání se se smrtí dítěte, ale i o naději a překonání sebe sama. O změně hodnot a uvědomění si, co má doopravdy v životě smysl. O lidech, kteří to i přes těžkou životní zkušenost nevzdali a jdou dál.
Více informací o knize a autorce na http://simonavlkova.blog.ona.idnes.cz/
Slavnostní křest knihy „Najít světlo ve tmě“ se uskuteční 29. října 2014 od 17:00 v Paláci knih Luxor za účasti autorky Simony Vlkové a hostů Ivy Pazderkové, Marie Doležalové a Jaroslava Samsona Lenka
 
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×