Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michael WINTERHOFF - Proč se z našich dětí stávají tyrani

17. 8. 2011

34301-proc-se-z-nasich-deti-stavaji-tyrani.jpg

Jak našim dětem znovu vrátit dětství a umožnit jim budoucnost?
Malé neposlušné děti, adolescenti, pro něž je respekt k rodičům a učitelům neznámým pojmem,  mládež, která není schopna pracovat…
 
Nesprávný společenský vývoj a vlastní problémy dospělých brání tomu, aby rodiče i pedagogové vystupovali vůči dětem rozhodně a z pozice svého postavení a umožnili tak jejich normální psychický vývoj. Dospělí nevědomky uspokojují své potřeby prostřednictvím dětí a znemožňují tak svým potomkům, aby z nich vyrostli platní členové společnosti.
Ve své překvapivé a děsivé analýze autor poukazuje na  emocionální zneužívání dětí a dokládá to mnoha názornými příklady. Děti nejsou malí dospělí. Jen tehdy, když s nimi začneme opět jednat jako s dětmi, budou v pozitivním smyslu schopné života.
 
Autor:
Michael WINTERHOFF se narodil  v roce 1955, je povoláním lékař.
Studium medicíny absolvoval v Bonnu. Od roku 1988 provozuje vlastní praxi jako odborný lékař pro psychiatrii a psychoterapii dětí a mládeže. Zabývá se především aktuálním obrazem psychických poruch dětského věku z pohledu psychologa.
Michael Winterhoff analyzuje rodinné systémy i na podkladě společenských změn. Jako sociální psychiatr si udělal jméno i v oblasti pomoci mladistvým.
Je ženatý a má dvě děti.
 
Vydala Euromedia Group ks., Ikar
Koupíte u všech dobrých knihkupců a na www.bux.cz.
 

-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×