Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mark Logue a Peter Conradi - Králova řeč

7. 3. 2011

bez-nazvu-7.jpg

Jak jeden muž zachránil britskou monarchii
Nesmělý Albert, vévoda z Yorku, je mladší syn britské panovnické rodiny, Lionel Logue zase neortodoxní logoped z Austrálie. V říjnu 1926 tuto nesourodou dvojici svede dohromady vévodovo koktání, které fatálním způsobem poznamenává „Albieho“ veřejné projevy – a výsledkem je jeden z nejpozoruhodnějších příběhů první poloviny 20. století. Australskému terapeutovi se netradičními metodami nejenže podaří královského potomka rychle připravit na významný projev u příležitosti otevření nového australského parlamentu v Canbeře v roce 1927, ale především ho díky další spolupráci připraví na neočekávaný nástup na trůn v roce 1937 i na následné zvládání mimořádně náročných povinností. Kniha Králova řeč vychází z deníku logopeda, který s králem Jiřím VI. Navázal přátelský vztah, a přináší fascinující pohled do zákulisí ostrovní monarchie v době, kdy britská říše procházela nejtěžší krizí.
249 Kč | vázaná bez přebalu | 208 stran | 130 x 200 mm
Knižní předloha oceňovaného filmu s Colinem Firthem, Geoffreyem Rushem a Helenou Bonham Carterovou - 12 nominací na Oscara.
MARK LOGUE je vnukem Lionela Logueho. Působí jako filmař a spravuje Logueův archiv. Žije v Londýně.
PETER CONRADI je spisovatel a novinář. Pracuje pro Sunday Times a jeho poslední knihou byl životopis Ernsta Hanfstaengla, důvěrného přítele Adolfa Hitlera.
Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×