Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luděk Procházka - KOUZLA ZE ZELENINY A OVOCE

Kouzla ze zeleniny a ovoce: bavíme se carvingem

• Základy zeleninového carvingu
• Výběr nejzajímavějších motivů včetně technik a řezů
• Pro profesionály z gastronomie i hobby kuchaře
• Do sálů, na rauty, bankety i pro slavnostní mísy a talíře
Carving si u nás našel už mnoho příznivců. Dekorace z vyřezávané zeleniny a ovoce se běžně objevují na slavnostních stolech od pětihvězdičkových hotelů až po rodinné oslavy. V době, kdy každý hledá cestu, jak své hosty zaujmout, se carving určitě mnohým hodí. A často pomůže kuchařským adeptům v získání zajímavějšího místa. Pomocí speciálních nožů a dlátek se naučíte vyřezávat z mrkve, celeru, kedlubny, lilku, papriky, vodního a cukrového melounu, nektarinky, ananasu i papáje...

nepojmenovany-1.jpg nepojmenovany-2.jpg

nepojmenovany-3.jpg nepojmenovany-4.jpg
(Pro větší velikost klikněte na obrázek)

Autor:
Luděk Procházka (1970), původním povoláním kuchař, je nyní majitel firmy Czech Carving Studio, s. r. o., a spoluzakladatel Czech-Slovak Carving Teamu. Je držitel řady medailí z gastronomických soutěží a výstav s vyřezávanou zeleninou a ovocem. Tu nejcennější a celkové prvenství si dovezl ze světové Kuchařské olympiády 2004. Zlatou medailí byly oceněné také jeho kompozice na olympiádách v roce 2000 a 2008, na výstavě Salon Culinary Mondial 2005 ve Švýcarsku a na Culinary World Cup 2006 v Lucembursku.
Od roku 2000 se věnuje profesionálně kurzům, je autorem projektu Carvingová akademie. Jeho kurzy prošla celá řada současných předních českých a slovenských řezbářů, ale vyučoval i v Rusku a v Brazílii. Mnoho účastníků je z řad gastronomických odborníků i hobby řezbářů, kteří využívají carving ve své profesi nebo jen na zhotovení ozdob domácích slavnostních stolů.
Autorovy vyřezávané dekorace ozdobily zasedání Světové banky, Mezinárodního měnového fondu, zasedání summitu NATO, setkání majitelů hotelových řetězců WORLDHOTELS nebo klubu šéfkuchařů hlav států CLUB CHEFS DES CHEFS.
V současnosti autor organizuje nebo je garantem tří celostátních soutěží s mezinárodní účastí. V roce 2009 byl organizátorem mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů. Je členem ACK ČR a čestným členem německého carvingového klubu.
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar

-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×