Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kniha s osobním věnováním Jiřího Kajínka čtenářům

3. 8. 2010
Každá země má svoji nechvalně známou „celebritu z podsvětí“. Tou českou je bezpochyby Jiří Kajínek. Příběh doživotně odsouzeného vězně je i po dvanácti letech od vynesení rozsudku plný pochybností a rozděluje českou společnost do dvou táborů. Jedni v něm vidí oběť justičního omylu, druzí ho naopak vnímají jako kriminálníka nejhrubšího zrna.
 
Většině lidí je známý příběh muže, který dokázal jako jediný úspěšně uprchnout z věznice Mírov, která byla předchozích 300 let nepokořenou pevností. A v paměti všem jistě utkvěl i mediálně intenzivně podporovaný průběh soudních líčení včetně následných pochybností ze strany veřejnosti i odborníků. Není proto divu, že se život Jiřího Kajínka stal inspirací ke vzniku filmového i knižního zpracování.
 
Film i stejnojmenná kniha, kterou vydává Nakladatelství Fragment týden po premiéře, přináší mnoho nových pohledů jak na osobnost hlavního „hrdiny“, tak i na lidi, jejichž životy tento případ české kriminalistiky ovlivnil. Čtenáři se tak budou mít možnost dočíst, o jednom z nejzajímavějších osudů odsouzence na doživotí. A navíc je pro ně v knize připojeno i osobní věnování Jiřího Kajínka.
 
ObrazekAnotace:
 
Odsouzen na doživotí.

Je Kajínek obětí konspirace nebo chladnokrevný zabiják? Byl jeho útěk z vězení na Mírově snahou o obnovení případu nebo mu šlo o zastrašení a ovlivňování svědků? 

Vězeň nemá co ztratit a kromě sebe nevěří nikomu, ani mladé advokátce, která se mu snaží pomoci. I ona však velmi brzy zjistí, jak nebezpečné je vyptávat se!

V jeho případu je stále mnoho dohadů a nejasností. Dozvíme se odpovědi alespoň na některé otázky a dojde k objasnění dosud utajovaných skutečností?
 
165x235 mm, váz. 112 str., 199 Kč
 
 

Vychází 11.8.2010!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×