Jdi na obsah Jdi na menu
 


KDYŽ SE NARODÍ ZLO, KOLIKA OSUDŮ SE DOTKNE?

3. 6. 2015

1.jpg

Nakladatelství Motto vydalo strhující kriminální román Krotitel od Camilly Läckberg, která je právem označována za skutečnou královnu severské detektivky. Ve svém posledním románu, oproti předešlým dílům, značně přitvrdila směrem k temnější větvi severské krimi. Dle kritiků předkládá čtenářům svou nejlepší detektivku, v níž opět prokazuje svůj nesporný vypravěčský talent. Krotitel se stal druhou nejprodávanější detektivkou ve Švédsku roku 2014 za pouhých 6 týdnů prodeje. Navazuje na úspěch loňského mrazivého bestselleru Andělíčkářka, který uchvátil tisíce českých čtenářů. Práva na Krotitele byla prodána do 20 zemí po celém světě.

Podle slov samotné Camilly Läckberg je Krotitel nejpropracovanějším románem její detektivní série se sympatickou vyšetřovatelskou dvojicí – policistou Patrikem Hedströmem a spisovatelkou Erikou Falckovou. Společně tentokrát vyšetřují rodinnou tragédii, která má možná mnohem děsivější pozadí, než se na první pohled zdálo.

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela. Při ohledání vychází najevo, že byla vystavena nelidskému zacházení. Patrik Hedström s kolegy z celého kraje horečně pátrají po pachateli, protože podobný osud hrozí dalším pohřešovaným dívkám. Erika Falcková souběžně navštěvuje ve vězení Lailu Kowalskou, která byla před třiceti lety odsouzena za vraždu násilnického manžela. Chce o ní napsat knihu, Laila však odmítá o události mluvit. Erika získává pocit, že se celá rodinná tragédie odehrála trochu jinak. Je možné, že tento třicet let starý případ souvisí s Victoriinou smrtí?    

Knihy Camilly Läckberg vychází v 55 zemích a v 38 jazycích, prodeje již překročily 15 milionů výtisků. Dva z jejích románů se ve Švédsku dočkaly také filmového zpracování. Debutovala v roce 2003 s románem Ledová princezna, který je prvním dílem nyní devítidílné detektivní série. Třetí román s názvem Kameník se pyšní titulem Švédská detektivka roku 2005. V roce 2006 získala Läckberg titul Švédská autorka roku a v roce 2011 se stala šestou nejprodávanější autorkou v celé Evropě.

 

Nakladatelství Motto – vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek jako jsou Halina Pawlowská, Ivanka Devátá či Barbara Nesvadbová. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×