Jdi na obsah Jdi na menu
 


Joseph Manca, Sarah Costello, Patrick Bade - 1000 geniálních soch

25. 11. 2009

ObrazekTato kniha představující sbírku soch od starověku až po dvacáté století je vskutku originálním pohledem na západní umění. Najdete zde díla nejen smyslná a harmonická, ale i provokativní a minimalistická.

Sochařství „tvaruje“ svět a naše pojetí krásy, kdy zanechává na věky neměnné siluety a pokaždé vytváří nové a fascinující. Tato mistrovská díla jsou zrcadlem své doby, samotného umělce i jeho publika a prostřednictvím této „galerie soch“ má nyní každý možnost nahlédnout nejen do historie umění, ale do dějin vůbec.

Kniha 1000 geniálních soch nabízí oslavované ideály krásy i nejkontroverznější díla a nabízí vám skutečně panoramatický pohled na západní sochařské umění. Společně s řadou odkazů, komentářů k dílům a biografií umělců umožňuje tato kniha čtenáři objevovat umělecké dědictví západního světa a je perfektním průvodcem pro studenty i milovníky umění.

 

599 Kč | vázaná s přebalem | 545 stran | 170 x 210 mm

 

 

JOSEPH MANCA získal titul PhD na Columbijské univerzitě. Je profesorem a děkanem katedry kunsthistorie na Rice University. Zabývá se italskou renesancí a na toto téma vydal několik děl, včetně knihy o Andreovi Mantegnovi. Spolu autorsky se také podílel na vzniku knihy 1000 geniálních obrazů.

SARAH COSTELLOVÁ je doktorkou kunsthistorie a uznávanou odbornicí na umění řeckého a římského starověku. Na toto téma publikovala několik esejí. Nyní přednáší na Rice University.

PATRICK BADE je předním odborníkem na dějiny umění, často přednáší na zahraničních univerzitách a vyučuje moderní umění na vysoké škole Christie’s Education v New Yorku. Je uznávanou autoritou, vydal několik publikací, včetně knih o Beardsleym, Renoirovi a Ropsovi.

 

Mladá fronta a.s. 
www.bookcafe.cz
www.mf.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×