Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jordan Michael - Krása stromů

29. 1. 2013

_vyr_44372644532997edc5f3abe1b04982629851_250x.jpg

Stromy jsou skutečným uměleckým dílem přírody: jejich rozsochaté větve, drsná textura kmenů, spletité kořeny a neobyčejná různorodost plodů z nich činí organismy téměř architektonických kvalit. Tato kniha představuje sto nejkrásnějších a nejmajestátnějších z nich. Od obrovských sekvojí vždyzelených – nejvyšších žijících organismů světa, po téměř mystický dub, spojený s bezpočtem legend.
Kniha nabízí úžasný pohled do světa stromů a charakteristických vlastností vybraných druhů: mohutných, pokroucených vzdušných kořenů indického fíkovníku, komplikovaně utvářených, svítivě karmínových květů australské korymbie fíkolisté či neobvyklých plodů a svěžích listů jihoamerického ledvinovníku, známého spíše jako kešu; to vše je doplněno také zajímavým vyprávěním. Autor totiž nezkoumá stromy pouze z pohledu botanika, ale seznamuje nás i legendami, fakty a příběhy souvisejícími s jednotlivými druhy stromů a odhaluje tak jejich nesmírný ekologický a kulturní význam.
Více než 200 nádherných fotografií zobrazuje tyto překrásné organismy, snad ve všech barvách, které příroda dokáže nabídnout. Zachycují pozoruhodné detaily a různorodost stromů - například šperk připomínající květenství albízií nebo téměř ornamentální vzory na borce borovice Bungeho. Tyto poutavé detaily jsou zobrazeny spolu s pohledy na celé stromy a dávají tak možnost poznat typické charakteristiky jednotlivých druhů.
Díky krásným fotografiím a zasvěcenému komentáři potěší Krása stromů každého, kdo obdivuje tato nádherná stvoření přírody.
Vydala Euromedia Group k.s., Knižní klub

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×