Jdi na obsah Jdi na menu
 


John Maxwell Coetzee – V srdci země

27. 1. 2009

Obrazek

Osamělost, vášeň, krutost a pomsta v žhnoucí Africe… Od laureáta Nobelovy ceny za literaturu, autora knih Pomalý muž, Chlapectví, Mládí či Deník špatného roku.
 
Hrdinka kruté a vášnivé novely, dcera majitele zapadlé farmy v Jižní Africe, pozoruje a komentuje život, z něhož jako by ji osud nadobro vyloučil. Její necitelný otec ji přehlíží, služebnictvo se jí bojí, ale současně jí pohrdá. Tato hořce moudrá, vzdělaná, inteligentní žena však svou zdánlivou pokorou a poddajností zastírá svoje zoufalé odhodlání nestat se jednou ze „ztracených pro historii“.
 
Když si její otec najde africkou milenku, vrhne se zběsile do přípravy pomsty – jako by šlo o prazvláštní chemickou reakci mezi kolonizátorem a kolonizovaným – a mezi evropskými tužbami a rozlehlostí a osamělostí Afriky.
 
Horečnatá, faulknerovsky hutná próza je silné, přesvědčivé dílo. J. M. Coetzee se v ní hluboce vcítil do své ústřední postavy a s jistotou přetvořil rodinný příběh v zrcadlo koloniální zkušenosti.
 

Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
160 stran, 249,- Kč

OMLUVA ZA ŠPATNÉ UVEDENÍ V KNIZE: 

 

V knize je špatně uveden překladatel, správně knihu přeložila paní Edita Drozdová.
Nakladatelství se tímto velice omlouvá paní překladatelce za vzniklou chybu.
Děkujeme za pochopení.

Vydalo nakladatelství Metafora

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×