Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeannette Walsová – Skleněný zámek

18. 9. 2008

Obrazek

Autobiografický román, tak trochu „americký sen naruby“…
 
Autorka v něm vzpomíná na své dětství a mládí, prožité v šedesátých a sedmdesátých letech 20. století na mnoha hostinných i nehostinných místech USA.
 
Rose Mary a Rex Wallsovi a jejich čtyři děti bydleli v karavanu, pod stanem, v autě, nádherném starém domě (ovšem prožraném červotoči), v rozpadlé staré barabizně…na poušti, v Kalifornii, ve Phoenixu a nakonec ve Welchi, nejztracenější důlní díře v celých Spojených státech.
 
Potýkali se s nedostatkem jídla, peněz, se špínou, matčinou leností a otcovým opilstvím, ale přesto… rodina žila pohromadě a všichni se měli navzájem rádi. To jen rodiče neuměli a snad ani nechtěli vytvořit svým ratolestem život v dostatku a pohodlí. Přes to přese všechno (anebo možná právě proto) ale vychovali silné osobnosti, které se umějí poprat s nesnázemi a nepřízní života.
 
Kniha je silným zážitkem, který čtenáři ukáže i odvrácenou stranu neustále opěvovaného amerického dostatku. Zároveň nám také ukáže, že v našem světě žijí ještě lidé, kteří se nenechají spoutat zažitými konvencemi, ale věčně sní svůj sen o svobodě myslet a jednat podle svého nejniternějšího přesvědčení.
 
Jen ten skleněný zámek nějak nedokáží vybudovat…
 
Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
304 strany, 299,- Kč
 

Vydalo nakladatelství Columbus


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×