Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gabriela Chrastilová - Agáta a já

12. 8. 2010

Obrazek

Agáta a já je humoristickou výpovědí ženy, která poněkud nečekaně vkročila do mateřství a zjistila, že každý den soužití s věčně uplakaným a nerudným miminkem je jedno velké dobrodružství. Kniha je určena všem rodičům, které jejich ratolesti občas dohánějí na hranici šílenství, i všem ostatním, kteří mají rádi laskavý a milý humor. Kniha rozhodně není určena osobám, jež jsou přesvědčeny, že těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy, ani těm, kteří nikdy neměli chuť odložit své křičící dítě u vrat kostela.
 
 
O autorce:
Gabriela Chrastilová (*1978 v Havlíčkově Brodě), po studiích vystřídala několik zaměstnání, nyní žije nedaleko Prahy, je na mateřské dovolené a plně ji zaměstnávají dvě dcery, jeden pes, čtyři kočky a jeden muž. Vtipné glosy o strastech i radostech mateřského poslání publikovala původně pod přezdívkou Bellana na serveru www.rodina.cz, jako autorčinu prvotinu přinášíme jejich doplněné a upravené vydání.
 
 
Ukázka z knihy:
Mám jednu erotickou představu, která mne nadmíru láká. Doma je vše uklizeno. Žádné prádlo na žehlení, žádná šmouha na zrcadle, která by rozptylovala mou pozornost.
Dítě je pryč z domu (takhle to zní mírně brutálně, ale mám na mysli, že je s ním nějaký dobrodinec venku na procházce). Nevrátí se dřív jak za hodinu.
Nikdo po mně nechce, abych vařila.
Postel je čistě povlečená a na ní ležím já a můj muž…
To by mi stačilo. Nepotřebuji už žádné další rekvizity,
jako svíčky, růže či luxusní krajkové prádlo. Jen uklizený byt, chvíli klidu a vlastní postel, kterou za normálních okolností okupuje naše milovaná dcera.
Občas s manželem plánujeme, jak až bude z dítěte (dětí) školák, pošleme je na prázdniny na dětský tábor a konečně budeme mít chvíli pro sebe. A konečně zhlédneme všech šest dílů Hvězdných válek hezky za sebou. Sníme u toho několik sáčků bramborových lupínků a vypijeme aspoň tři litry coca-coly. A bude to krásné. A pak? Pak budou mít máma a táta sex.
 
 
Vydalo nakladatelství Eroika, s. r. o.,
www.eroika.cz

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×