Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fousek začal psát knížky po operaci srdce

24. 1. 2009

Josef Fousek napsal kolem dvaceti knih. Přímočarost a laskavost jeho tvorby mu zajišťuje přízeň tisíců posluchačů, diváků a čtenářů. Zatím poslední kniha, vydaná Knižním klubem, se jmenuje Cesty za nadějí. „Jsou to postřehy ze života lidí, s nimiž se setkávám ve svém okolí a na cestách,“ přiznává Fousek. Jeho kniha je prostoupena romantickou touhou po všeobecné vlídnosti, ale nevyhýbá se ani kritickému pohledu na dění v naší společnosti.

Obrazek

Foto: Jovan Dezort

 
Jednotlivými příběhy se proplétá jako nit autorova víra, že dobří a moudří lidé svůj věčný boj s hloupostí a lhostejností neprohrají. Autogramiády Josefa Fouska se v Paláci knih Luxor zúčastnili i MUDr. Jan Cimický a zpěvačka Martha Elefteriadu.
 
Pane Fousku, proč jste nazval svou dvacátou knihu Cesty za nadějí?
„Domnívám se, že život každého z nás je cestou, na které hledáme něco krásnějšího než okamžité chvíle. A je to i doufání, že se náš život nezmění k horšímu."
 
Kdy jste začal psát své knihy?
„Již po vojně, kolem roku 1959, jsem zkoušel psát povídky a básně, ale teprve po operaci srdce v roce 1999 jsem začal usilovně psát, jakoby mě něco nutilo rozdělit se s lidmi o své dojmy s života."
 
Čemu přičítáte svůj úspěch?
„Je to asi tím, že mluvím o věcech, které zajímají mé čtenáře. Je pro mě odměnou, že mám hodně čtenářů, také to přičítám Českému rozhlasu 2, kde v nedělních Dobrých jitrech mohu prezentovat fejetony ze svých knih."
 
Setkáváte se i se zápornými odezvami?
„Nepatrně. Anebo o nich nevím. Občas mi přijde dopis, který je hodně zlý, ale naštěstí těch vlídných je tolik, že mé rány hned vyléčí."
 
 

HOPR

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×