Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eva Kadlecová - Chce to jen pobavit se

19. 8. 2010

Obrazek

Soubor deseti komorních příběhů se zabývá rozmanitými aspekty mezilidských vztahů, vesměs se smutným až tragickým vyzněním. Hrdinky i hrdinové jsou zobrazeni v mezní životní situaci, ať už je její kulisou nešťastná či neopětovaná láska, setkání se zločinem, rodinná tragédie, rozvod či jen nenaplněná očekávání ve vztahu. Ženy i muži různého věku, názorů i společenského postavení v nich vystupují nejen jako silné vyrovnané bytosti, ale častěji v pozicích slabých, tápajících a zranitelných lidí. Jako celek pak povídky debutující autorky vytvářejí vrstevnatý a barvitý obraz různých vrstev společnosti a jsou citlivou výpovědí o intimních problémech jednotlivců.
 
O autorce:
Eva Kadlecová žije v Praze s manželem a má dvě už dospělé dcery. Vystudovala oděvní průmyslovku, nějakou dobu se živila výrobou ruční keramiky a rozvážela poštu, v současné době pracuje v Centru péče o seniory. Ráda čte, kreslí, maluje a píše. Občas publikuje povídky v magazínu Lidových novin. Byla úspěšná v různých literárních soutěžích, naposledy v literární soutěži knihovny Karlovy Vary v roce 2009 zvítězila její povídka Sestra.
 
Vydalo nakladatelství Eroika, s. r. o.,
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×