Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elizabeth Subercaseauxová - Robert Schumann: Hudba pro Kláru

robert-schumann-hudba-pro-klaru.jpg

Osud geniálního skladatele Roberta Schumanna a jeho životní lásky Kláry

Román o vášni, šílenství a hudbě… Příběh, který napsala pravnučka Kláry a Roberta Schumannových.

 

Když se setkali poprvé, byla Klára Wiecková téměř dítě a Robert Schumann začínající osmnáctiletý hudebník, který se přišel učit k jejímu otci.

 

V zběsilém víru koncertních turné se pak jejich společný život řítí světovými pódii a sály, množstvím hotelů a cizích zemí a měst. Paříž, Moskva, Petrohrad, Vídeň, Praha… Večeří s carskou rodinou, kolem nich víří slavné osobnosti, hudební velikáni. Paganini, Mendelsohn, Schubert, Chopin, mladý skladatel jménem Bedřich Smetana… ale také nesmrtelní literáti – Goethe, Heine, George Sandová… A Johannes Brahms, věrný a něžný přítel až do konce.

 

„Spusť závoj mezi sebe a utrpení,“ radí v románu Robert své ženě, zatímco jeho samého obestře mlha šílenství. Duševní choroba propukne naplno a nezbývá, než jej umístit do ústavu.

 

Robert i Klára promlouvají ze stránek knihy každý svým hlasem, vyprávějí srdcervoucí příběh. Jásají, pláčou, vzpomínají a křičí svou lásku i bolest do světa.

Láska, umění, genialita a utrpení choré mysli protékají tímhle příběhem jako bouřlivá řeka, jejíž ozvěna v nás bude doznívat ještě dlouho.

 

„Jeden z nejodvážněji napsaných románů posledních let, niterný a podmanivý. Zve nás na jedinečnou duchovní pouť, do cizích zemí, cizích životů, ve kterých se díky rafinovanému vypravěčskému stylu rázem ocitneme.“

- Camilo Marks, literární kritik

 

 

Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem

352 strany, 379,- Kč

Překlad Jana Suchánková

 

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×