Jdi na obsah Jdi na menu
 


Danielle Steel – PĚT DNÍ V PAŘÍŽI

22. 6. 2009

Obrazek

Peter Haskell je pohledný, úspěšný muž. Jeho kariéra až dosud strmě stoupala, manželství s dcerou majitele farmaceutického koncernu se zdá být bez mráčku. Ale je všechno skutečně takové, jak to na první pohled vypadá?

K osudovému setkání s krásnou, nešťastnou Olivií dojde právě ve chvíli, kdy ho nečekané problémy, spojené s vývojem léku proti rakovině, zdrží na několik dní v Paříži.

Prožili spolu jen pár hodin, ty však ovlivnily celou jejich budoucnost. Klapky, které měl Peter léta na očích, náhle mizí a on odhaluje smutnou skutečnost - pro svou ženu Kate i tchána je a vždycky byl jen hračkou, kterou si pořídili a s níž manipulují, jak se jim zachce.

Situace kolem dosud neschváleného léku se mezitím zhoršuje. Dokáže Peter konečně prosadit vlastní názor a zachovat si tak čest a vnitřní svobodu, i když přitom zřejmě ztratí všechny jistoty, na nichž dosud lpěl? A dokáže se Olivie vymanit z vlivu svého sobeckého manžela a z tísnivého prostředí vysoké politiky? Najdou oba nakonec to, po čem touží?
 
Zatímco Peter stále čekal na výtah, skupinka mužů se zavlnila a poodhalila výhled na další osobu za nimi. Náhle ji Peter spatřil, ženu, kterou vídal na fotografiích. Oči měla sklopené a vypadala neobyčejně křehce. Byla drobná a štíhlá a působila dojmem, jako by se měla každou chvíli vznést. Na sobě měla nebesky modrý kostým od Chanela a kráčela za nimi důstojně a ladně. Zdálo se, že si jí nikdo nevšímá, dokonce ani tělesní strážci ne. Peter ji užasle pozoroval, a když se na něj nečekaně podívala, měla ty největší a nejsmutnější oči, jaké kdy viděl. Přesto nepůsobila politováníhodně. Sledoval její půvabné ruce, když si ukládala do kabelky sluneční brýle. Výtah konečně přijel a všichni do něj nastoupili před ní, aniž na ni někdo promluvil. Ona je mlčky následovala, jako kdyby žila ve svém vlastním světě a nezáleželo jí na tom, co si myslí ostatní...
 
Vydala Euromedia Group k.s., IKAR
Koupíte na www.knizniweb.cz, v knihkupectví a Knižním klubu
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×