Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dana Emingerová - Legionář a sněžná žena

nepojmenovany-8.jpg

Neuvěřitelné příběhy mého stoletého dědy
 
Zábavné povídky o svérázném stoletém dědečkovi, sepsané jeho vnučkou, známou publicistkou a spisovatelkou Danou Emingerovou. Dědeček, bývalý legionář, byl neřízená střela, samorost, pro něhož nebylo nic nemožného, uznávaný vynálezce s mnoha patenty i spisovatel, jemuž nikdy nevydali ani řádku. Muž zatracený komunisty a později jako vědec-amatér omilostněný Lomonosovovou univerzitou, který se dožil sta let a soutěží s posledními třemi spolužáky aspoň o to, kdo koho přežije... Příběhy plné lásky a humoru doprovázejí originální, úsměvné koláže herce a architekta Davida Vávry, duchovního otce Divadla Sklep.
 
Koláže David Vávra
219 Kč | vázaná bez přebalu | 136 stran | 140 x 190 mm
 
DANA EMINGEROVÁ si získala profesionální jméno v dobách popularity časopisu Mladý svět. Po zahraničních stážích začala psát jako nezávislá publicistka do MF DNES, iDNES a Marianne. Beletristickou prvotinou byla humorná knížka Táhne mi na dvě stě, která nyní vychází v Mladé frontě v upraveném vydání pod názvem Legionář a sněžná žena. Autorce už zde vyšel soubor vtipných povídek Něžná tygřice, satirický román In flagranti a Živel Lustig, unikátní portrét spisovatele prostřednictvím hodin tvůrčího psaní, v nichž autorka pokračuje v pražském Divadle Dobeška.
 
Mladá fronta a.s.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×