Jdi na obsah Jdi na menu
 


Daisy Hayová - Mladí romantici

mladi-romantici.jpg

Byron, Shelley, Keats… jejich jména dobře známe, víme ale také, jak žili? Pohled do osudů i duší slavných anglických básníků 19. století.
 
O slavných básnících jsme se všichni jistě učili ve škole. Dozvěděli jsme se, kde se narodili, kde žili a co napsali lord Byron, Percy Bysshe Shelley, John Keats a další poetové 19. století, kteří vstoupili do čítanek. Víme tedy, co tvořili – víme ale také, jak žili?
 
Pojďme tedy společně pootevřít dveře a nahlédnout do jejich svérázných osudů.
 
Přesvědčíme se, že noviny lze psát a vydávat i ve vězeňské cele, přeměněné v květinové zátiší, do níž se novinář jako Leigh Hunt může dostat za to, co do těch novin psal… Lord Byron nás vezme na útěk se svou mladičkou milenkou Mary, na útěk plný romantické lásky, která se během let změnila v tragédii… Shelley se projeví jako problémový partner a ještě zvláštnější otec, aby se svou smrtí stal mystickým hrdinou…
 
A právě jako v dílech oněch velikých básníků i v jejich vlastních životech se prolíná neštěstí, smrt, mnohdy i vlastní rukou, s velkolepými ideály, krásou přátelství a lásky. Ženy, milované, nenáviděné či jenom trpěné; děti, chtěné i nechtěné, živé i umírající, manželské i nemanželské; přátelé, nepřátelé a zrádci, politika, hádky, nevěry, pomluvy, incest, souboje… osudy žité až na samou dřeň a vydávající své hořkosladké plody.
Angličtí romantici. Jejich slova čteme dodnes. Pojďme si něco přečíst i o nich.
 
Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
336 stran, 349,- Kč
 
-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×