Jdi na obsah Jdi na menu
 


CORINNE HOFMANNOVÁ - Afrika, má láska

0035227-afrika-ma-laska.jpg

Corinna žije spokojeně se svou již dospělou dcerou Napirai, jejímž otcem je někdejší masajský náčelník, ve Švýcarsku, ale ví, že Keňa navždy zůstane její velkou láskou a druhým domovem. Napirai oslavila 20. narozeniny a Corinna touží dceři konečně představit zemi, v níž leží její kořeny, seznámit ji s vlastním otcem, babičkou a nevlastními sourozenci. Napirai však stále ještě váhá…
Corinna mezitím podnikne dvouměsíční cestu po severní Namibii, nějaký čas stráví v Keni, kde chce poznat život obyvatel v nairobských slumech a seznámit se s činností dobročinných organizací, jež se snaží tamním lidem pomáhat a změnit jejich osud k lepšímu. A pak dostane vřelý dopis od švagra Jamese, což je poslední impuls k tomu, že se Napirai rozhodne navštívit Barsaloi a poznat svou africkou rodinu.

CORINNE HOFMANNOVÁ
se narodila v roce 1960 jako dítě francouzské matky a německého otce ve Frauenfeldu ve švýcarském kantonu Thurgau. Její kniha Bílá Masajka, autentický příběh o době strávené v Keni, se stala mezinárodním bestsellerem, který byl přeložen do více než 20 jazyků a navíc zfilmován.
V dalších pokračováních Zpátky z Afriky a Shledání v Barsaloi autorka popisuje své nové začátky po návratu do Švýcarska i to, jak se po čtrnácti letech do Keni u příležitosti natáčení filmu znovu podívala.
Se svým keňským manželem je rozvedená, ale dodnes zůstává s bývalou rodinou v písemném styku, i na dálku ji finančně podporuje.
V současnosti žije se svou již dospělou dcerou Napirai u Luganského jezera.
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar

-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×