Jdi na obsah Jdi na menu
 


Campionová Emma - Králova milenka

33942-kralova-milenka.jpg

Romantický příběh ze 14. století o Alici Perrersové, milence anglického krále Edvarda III., přibližuje dramatické osudy ženy, která se z relativně prostých poměrů vyšvihla až na jednu z nejmocnějších žen anglického království. Poté co o mladou vdovu projeví zájem sám král, začíná další epizoda v jejím životě, plná vášnivých citů, bouřlivého štěstí, nástrah i strmých propadů. A jak Alicina hvězda stoupá, vzrůstá její moc, ale mohutní i řady jejích nepřátel...
 
Vydala Euromedia Group k.s., Knižní klub
 
Autorka: Emma Campionová se narodila roku 1950 v Severní Karolíně v USA; studovala na univerzitě v Cincinnati a promovala prací o středověké anglosaské literatuře. Později pracovala jako vědecká redaktorka na univerzitě ve Washingtonu a proslula jako autorka historických detektivních románů (pod pseudonymem Candace Robb).
Román Králova milenka je prvním dílem, které napsala pod svým jménem, a rázem si získal nevídaný ohlas. Ztvárnila v něm bouřlivé osudy Alice Perrersové a dnes patří k předním znalcům této zajímavé osobnosti.
Autorka si již dlouho klade otázku, zda jsou všeobecně přijímané názory na význačné středověké ženy oprávněné, a hodlá ji prozkoumat v dalších knihách. Žije s manželem a třemi kočkami v Seattlu, ale často pobývá v anglickém Yorku.
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×