Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boris Gaydečka - (Nejen) O LÁVCE

26. 11. 2010

gaydecka_lavka_titul.indd.jpg

Jednoduché autentické vyprávění o neobyčejných začátcích dnes nejstaršího porevolučního klubu v Praze. Popisuje jeho vznik v roce 1990 i to, co mu předcházelo, způsob opakovaných úprav interiéru i různé potíže, s kterými se jeho provozovatelé museli potýkat. Na jedné malé společnosti tak demonstruje rozvoj raného kapitalismu v Čechách, charakterizovaného bohémským přístupem a nezkaženou živelností. Humorně referuje o zákulisí různých setkání, o pikanteriích a trapasech, kterých nikdo z nás nezůstane v běžném životě ušetřen, a o českých i světových osobnostech, které na Lávku v průběhu let zavítaly. Do úsměvně líčených peripetií zasahují starší vzpomínky, které dávají nahlédnout do duší tvůrců klubu a jejich kamarádů a mohou čtenářům připomenout i něco z vlastní minulosti.
 
O autorovi:
Boris Gaydečka se narodil v roce 1949 v Praze. Po absolvování Střední všeobecně vzdělávací školy v Praze a nástavbového studia na škole cestovního ruchu v Karlových Varech se plavil na československé námořní lodi Radhošť. Poté krátce působil jako redaktor v Československém rozhlase. Od roku 1973 pracoval v zahraničním obchodu a po absolvování dálkového studia na Právnické fakultě UK byl zaměstnán ja ko podnikový právník. Souběžně vy střídal řadu profesí, byl např. umývačem oken, číšníkem, prodavačem na Matějské pouti nebo turistickým průvodcem. V roce 1990 se stal spoluzakladatelem společenské organizace Aktivita ’90 a Klubu Lávka. Podniká v oblasti kultury a cestovního ruchu. Ředitelem Klubu Lávka s jeho divadelní scénou (původně A’ scéna) je dodnes. Je autorem multimediálního divadla na vodě Lávka River Stage. Má jedenáctiletou dceru Natálii.
 
Vydal PROSTOR, nakladatelství, s. r. o.,
Nad Spádem 10, 147 00 Praha 4,
Cena 280 Kč
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×