Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anna Gavalda - Báječný únik

5. 5. 2010

Obrazek

Poslední novela populární francouzské spisovatelky
 
Simon, Garance a Lola, bratr a dvě sestry, se mají velmi rádi a drží při sobě, byť už mají svůj dospělý život. Téměř se nevídají – příležitostí ke společné výpravě je po dlouhé době svatba příbuzného na venkově. Radost z toho, že jsou zase pohromadě, konvenční maloměstské prostředí i skutečnost, že čtvrtý ze sourozenců, Vincent, nemůže přijet, je přivádějí k nečekanému a bleskovému rozhodnutí: lehkomyslně nechají příbuzné příbuznými a spiklenecky se rozjedou za Vincentem do zpustlého zámku, kde dělá kastelána. Na několik hodin tak zapomenou na svoje partnery, ratolesti, rozvody, starosti a život plný povinností, znovu si uvědomí silná sourozenecká pouta a lásku, kterou k sobě cítí, a nostalgicky prožijí poslední krásný den dětství, který se jim nečekaným únikem podařilo uloupit.
 
Přeložila Dana Melanová
199 Kč | vázaná s přebalem | 112 stran | 130 x 200 mm
 
ANNA GAVALDA (1970)… patří mezi francouzské spisovatelky, jejichž tvorba získala prestiž i v celosvětovém měřítku. Po studiu literatury na Sorbonně se živila i jako prodavačka, uvaděčka, pokladní, dělnice, hosteska, redaktorka svatebních oznámení a komerčních reklam nebo asistentka svého manžela veterináře. Nyní je rozvedená a žije s dětmi Louisem a Félicité na jihovýchodním předměstí Paříže, v Melunu, vede rubriku o dětské literatuře v Elle, je členkou poroty Ceny komiksů v Angoulêmu a píše úspěšné romány. Po obrovském ohlasu své prvotiny, povídkové sbírky Kdyby tak na mě někdo někde čekal (MF, 2003), vydala romány …a taková to byla láska (MF, 2004) a Prostě spolu (MF, 2006) – oba byly zfilmovány. Patří k nejprodávanějším francouzským autorkám. K jejím posledním výrazným úspěchům se řadí i její román Člověk není nikdy úplně šťastný (MF, 2009).
 
 

Mladá fronta a.s.
www.bookcafe.cz
www.mf.cz

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×